Sport

Simona Halep, decizie de ultimă oră! Românca s-a retras din competiție: „Nu vreau să mă grăbesc”

Simona Halep a luat o decizie de ultimă oră. Fostul lider WTA s-a retras din competiția la care își anunțase prezența pe tabloul principal.
11.04.2024 | 23:46
Simona Halep decizie de ultima ora Romanca sa retras din competitie Nu vreau sa ma grabesc
Simona Halep s-a retras de la turneul de categorie WTA125 de la Oeiras. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
11-04-2024
20:49

Simona Halep a anunțat că nu va participa la Oeiras Ladies Open

Simona Halep se pregătea să zboare în Portugalia pentru turneul de categorie WTA125 Oeiras Ladies Open, care are loc în perioada 15-21 aprilie. Din cauza unor probleme medicale, fostul lider WTA a anunțat că nu va participa la competiția din Portugalia. 

Astfel, Simona Halep ar urma să revină pe zgură la Madrid Open, competiție pe care a câștigat în 2016 și 2017. „Schimbare de planuri! Corpul meu îmi spune că are nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la antrenamentul complet.

Nu vreau să mă grăbesc pentru a reveni, așa că nu voi juca la Oeiras săptămâna viitoare”, a scris Simona Halep pe contul personal de Instagram. 

Simona Halep a luat o decizie de ultimă oră în ceea ce privește primul turneu pe zgură la care va participa în acest sezon. Dubla campioană de Grand Slam s-a retras de la Oeiras Ladies Open, turneul de categorie WTA125 din Portugalia.

Simona Halep, decizie de ultimă oră! Românca s-a retras din competiție, deși a acceptat un wild-card

Simona Halep a acceptat wild-card-ul oferit de organizatorii turneului Oeiras Ladies Open din Portugalia. Mai mult decât atât, sportiva născută la Constanța a vorbit despre cât este de încântată să ia parte la turneul de 125 de puncte.

ADVERTISEMENT

Totuși, românca se confruntă cu o răsturnare de situație. Potrivit sport.ro, Simona Halep a decis să nu mai ia parte la Oeiras Ladies Open, unde ar fi fost prezentă direct pe tabloul principal, grație wild-card-ului oferit.

Astfel, Simona Halep ar urma să joace primul turneu pe zgură după aproximativ 2 ani de pauză la Madrid Open, competiție care are loc în perioada 25 aprilie – 7 mai. Dacă ar fi câștigat în Portugalia, Halep ar fi putut urca până în zona locurilor 450-460 WTA.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Simona Halep despre participarea la Oeiras Ladies Open

Simona Halep ar fi avut parte de o concurență acerbă la Oeiras Ladies Open. Nu mai puțin de 9 jucătoare din Top 100 WTA și-au anunțat prezența la turneul de categorie WTA125 din Portugalia, printre care Viktorija Golubic, Bernarda Pera sau Zhuoxuan Bai.

”Sunt foarte încântată să adaug încă un turneu în calendarul meu. La revenirea în circuitul WTA, îmi doresc să joc cât mai multe meciuri posibil și faptul că am acceptat acest wildcard îmi dă posibilitatea să fac acest lucru în fața publicului din Portugalia. 

ADVERTISEMENT

Vreau să le mulțumesc organizatorilor că m-au invitat și abia aștept să fiu acolo”, spunea Simona Halep despre participarea la Oeiras Ladies Open. În prezent, Halep ocupă locul 1.144 în ierarhia WTA.

Simona Halep nu joacă nici în Billie Jean King Cup

România înfruntă Ucraina în barajul pentru calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup. Duelul are loc în Florida, Statele Unite ale Americii, pe 12 și 13 aprilie, pe zgura verde de la Racquet Park Drive.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a anunțat că nu va putea fi prezentă în lotul României de Billie Jean King Cup din motive medicale, o accidentare la umăr. Echipa „tricolorelor” este formată din Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae.

ADVERTISEMENT
Tags: