Sporturi

Ce scrie pe legitimația de acces a lui Ion Țiriac la Roland Garros 2019! Cum îl onorează francezii pe român

31.05.2019 | 18:14
Ce scrie pe legitimatia de acces a lui Ion Tiriac la Roland Garros 2019 Cum il onoreaza francezii pe roman
Ion Țiriac este o prezență constantă la meciurile de la Roland Garros 2019, iar francezii i-au făcut o legitimație specială cu această ocazie

Fostul tenismen Ion Țiriac este o prezență constantă la meciurile de la Roland Garros 2019, iar francezii i-au făcut o legitimație specială cu această ocazie. Omul de afaceri român, care patronează turneele WTA și ATP de la Madrid, are propria lojă pe principala arenă de la Paris, Philippe Chatrier, și asistă la multe meciuri din singurul Grand Slam care se desfășoară pe zgură.

Ce scrie pe legitimația de acces a lui Ion Țiriac la Roland Garros 2019

Ion Țiriac are în palmares un singur titlu de Grand Slam, obținut în proba de dublu alături de prietenul său Ilie Năstase, chiar în capitala Franței, în 1970. Pentru această performanță, organizatorii Roland Garros 2019 au decis să-i facă o legitimație de acces specială lui Ion Țiriac pe care scrie “fost câştigător”. Astfel, fostul tenismen ajuns la vârsta de 80 de ani are acces gratuit pe viață la Open-ul francez.

Cu toate că are acces nelimitat la toate facilitățile oferite de organizatorii Roland Garros pentru titlul câștigat la dublu în 1970, Ion Țiriac plătește anual 100.000 de euro pentru închirierea celor mai bune două loje de pe arena Philippe Chatrier, acolo unde se joacă finalele, iar în primele tururi pot fi văzuți cei mai buni jucători ai momentului. De altfel, omul de afaceri a urmărit din lojă succesul obținut de Simona Halep anul trecut.

Legitimația de care beneficiază Ion Țiriac la Roland Garros

Țiriac vrea turneu de Grand Slam la Madrid

Ion Țiriac a împlinit 80 de ani la 9 mai, chiar în timpul turneului de la Madrid pe care îl patronează. Omul de afaceri a organizat o petrecere de vis cu această ocazie, iar toți ochii au fost pe el și pe Simona Halep, care și-a făcut apariția într-o superbă rochie roșie. Alte personalități din sportul românesc prezente la petrecerea de lux a miliardarului român au fost Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Marius Vizer, Camelia Potec sau Mihai Covaliu.

Ion Țiriac a ajuns la o înțelegere cu primăria capitalei Spaniei pentru ca turneele să se desfășoară în continuare în complexul Caja Magica până în 2031, dar acest lucru i-a nemulțimit pe unii politicieni, care l-au atacat extrem de dur pe omul de afaceri român. Fostul tenismen a spus în mai multe rânduri că își dorește ca turneul de la Madrid să devină cel de-a cincea competiție de Grand Slam.

Tags: