Life

Ce se găsește, de fapt, în piramidele din Egipt. Faraonii ascundeau aceste lucruri acolo

Care sunt obiectele ce se află, în realitate, în interiorul piramidelor din Egipt. Conducătorii le fereau de ochii lumii.
28.02.2024 | 16:10
Ce se gaseste de fapt in piramidele din Egipt Faraonii ascundeau aceste lucruri acolo
Care sunt obiectele ce se află, în realitate, în interiorul piramidelor din Egipt. Conducătorii le fereau de ochii lumii. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce se găsește, de fapt, în piramidele din Egipt. Faraonii ascundeau aceste lucruri acolo. Construcțiile din piatră au atras întotdeauna atenția oamenilor de știință, care au dorit să știe care sunt comorile celor mai vechi civilizații.

Care sunt obiectele ce se află, în realitate, în interiorul piramidelor din Egipt. Conducătorii le fereau de ochii lumii

Care sunt obiectele ce se află, în realitate, în interiorul piramidelor din Egipt. Conducătorii le fereau de ochii lumii. Piramidele au fost folosite încă de acum câteva secole bune drept morminte, care fascinează și în ziua de azi.

ADVERTISEMENT

Majoritatea au fost jefuite cu multă vreme în urmă, însă cercetătorii au descoperit care sunt lucrurile care se găsesc în acestea. Ele oferă indicii despre comorile pe care egiptenii le dețineau, mai ales că aveau un stil de viață foarte extravagant.

Nu este deloc de mirare că oamenii de știință au scos la suprafață, pe lângă sarcofage, obiecte din aur, mobilier și ornamente folosite de preoți sau monarhi. De asemenea, au mai fost găsite comori istorice sculptate și pictate pe pereți.

ADVERTISEMENT

Hieroglifele din coridoare și din mormintele din interiorul piramidelor din Egipt reprezintă o înregistrare istorică care rememorează momente semnificative din viața faraonilor. În unele cazuri, au fost scoase la suprafață și formule magice utilizate în ritualurile religioase.

Ce s-a găsit în mormântul lui Tutankhamon

Mormântul lui Tutankhamon este unul dintre cele mai cunoscute. Foarte multă lume vrea să știe cu ce a fost condus pe ultimul drum faraonul care a urcat pe tron la vârsta de numai 9 ani. A fost conducătorul Egiptului între anii 1332 î.Hr. – 1323 î.Hr.

ADVERTISEMENT

Pe lângă hieroglife, cercetătorii în domeniu au descoperit un tron, o mască funerară și o pereche de sandale din aur. Exploratorii care au cercetat Egiptul în ultimii 300 de ani au fost norocoși la acest capitol pentru că au găsit numeroase relicve.

Aceste comori ne ajută să înțelegem mai bine cultura egiptenilor. De asemenea, specialiștii spun că toate lucrurile din interiorul piramidelor din Egipt contribuie la păstrarea amintirii uneia dintre cele mai importante civilizații din istorie.

ADVERTISEMENT

De ce egiptenii au încetat să mai construiască piramide

Construcția de piramide a început să scadă în Egiptul Antic, după domnia lui Ahmose. Ulterior, faraonii au ajuns să fie îngropați în Valea Regilor din apropierea capitalei egiptene antice Teba (Luxor din ziua de azi).

„Există o mulțime de teorii, dar din moment ce piramidele erau inevitabil jefuite, ascunderea mormintelor regale într-o vale îndepărtată, sculptată în stâncă și probabil cu o mulțime de paznici de necropolă, a jucat cu siguranță un rol”, a spus Peter Der Manuelian, profesor de egiptologie la Universitatea Harvard, scrie Live Science.

„Chiar înainte de a renunța la piramide ca monumente regale, s-a luat decizia de a înceta să se mai plaseze camera funerară sub piramidă. Ultima piramidă a unui rege – cea a lui Ahmose I, la Abydos.

Avea camera funerară la peste 0,5 km distanță, în spatele ei, mai adânc în deșert”, a declarat Aidan Dodson, profesor de egiptologie la Universitatea din Bristol, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT