News

Ce se întâmplă acum cu prima soţie a lui Cristian Cioacă. Lavinia s-a stabilit în Franţa după divorţ

Înainte de căsătoria cu Elodia, care i-a marcat destinul, celebrul polițist Cristian Cioacă a fost însurat cu Lavinia Bălan. După o căsnicie marcată de violențele lui Cioacă, Lavinia a divorțat și s-a stabilit în Franța.
05.08.2021 | 12:13
Cristian Cioacă și Lavinia Bălan au fost căsătoriți vreme de 3 ani
ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă (50 de ani astăzi) s-a angajat ca polițist la IPJ Brașov în anul 2000, căsătorindu-se pe 18 iulie 2004 cu avocata Elodia Ghinescu, cei doi devenind părinții lui Patrick în ianuarie 2005. De aici încolo, însă, a început adevărata telenovelă: Elodia a dispărut de pe fața pământului pe 29 august 2007, iar Cioacă a fost principalul suspect în acest caz intens mediatizat la vremea respectivă.

În 2013, după o anchetă complicată și care nu a adus prea multe lămuriri, în lipsa cadavrului Elodiei, avocata a fost declarată oficial decedată, iar fostul ei soț a ajuns la închisoare pentru omor, după ce a primit o pedeapsă de 15 ani și 8 luni de detenție.

ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă și Lavinia Bălan s-au căsătorit pe 20 august 2000

Înaintea mariajului fatal cu Elodia, Cioacă mai fusese însă căsătorit o dată. Pe 20 august 2000, polițistul își unise destinele cu Lavinia Bălan, la Pitești, dar căsnicia a durat mai puțin de 3 ani, firea violentă a polițistului și nepotrivirile evidente de caracter dovedindu-se decisive.

Traumele suferite de Lavinia în intervalul petrecut alături de Cioacă sunt descrise în motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție privind arestarea polițistului. Cu acest prilej, anchetatorii adăugaseră la dosar mărturii clare ale abuzurilor pe care le făcuse polițistul, de-a lungul timpului, cu persoanele apropiate.

ADVERTISEMENT

Acest pericol este demonstrat de firea violentă a inculpatului (n.r. Cristian Cioacă), evidenţiată în convorbirile telefonice cu inculpatul Breazu, în cursul cărora nu a contestat că ar fi sechestrat-o pe prima sa soţie în beci”, notau anchetatorii în dosarul depus la instanță.

Prima soție a lui Cristian Cioacă are o carieră fulminantă în Franța

Dezamăgită pe plan sentimental, Lavinia Bălan a decis să plece în Franța, unde s-a căsătorit cu Olivier și a început o carieră fulminantă în cercetare. În 2006, prima soție a lui Cristian Cioacă s-a angajat la Institutul de Știința Materialelor din Mulhouse, unde a fost avansată de trei ori în cadrul instituției până în 2020.

ADVERTISEMENT

În timp, Lavinia Bălan a devenit un nume de referință în Franța în cercetarea chimică si biologică moleculară. Prima soție a lui Cioacă are astăzi, la 46 de ani, câteva cărți scrise în domeniu, sute de prelegeri la universități din întreaga Europă, dar și câteva brevete de inventator pentru anumite componente de laborator.

Recent, după 14 ani petrecuți la Institutul din Mulhouse, Lavinia Bălan a decis să-și schimbe jobul, devenind cercetătoare de gradul I la Centrul de Cercetări din Orleans, subordonat Centrului Național de Cercetare Științifică din Franța.

ADVERTISEMENT

Fratele Laviniei Bălan a făcut 6 ani de închisoare în dosarul permiselor auto false de la Pitești

În ciuda programului foarte încărcat pe care îl are, prima soție a lui Cristian Cioacă revine regulat în România, dar doar în scurte vacanțe, atunci când își petrece timpul în compania familiei de la Pitești.

În 2016, prima soție a lui Cristian Cioacă a primit o veste bună din partea fratelui ei, Laurențiu, care fusese eliberat condiționat din închisoare. Fost polițist la Serviciul Circulație din cadrul Poliției Argeș, fratele Laviniei Bălan trebuise să execute o pedeapsă de 6 ani de închisoare la Penitenciarul Colibași pentru acte de corupție în celebrul dosarul al permiselor auto false de la Pitești.

 

ADVERTISEMENT