News

Ce se întâmplă cu a doua majorare a alocațiilor în acest an. Reacția ministrului Turcan

25.02.2021 | 17:05
Ce se intampla cu a doua majorare a alocatiilor in acest an Reactia ministrului Turcan
ADVERTISEMENT

În zilele premergătoare adoptării bugetului de stat pe 2021, toată populația dorește să afle ce se va întâmpla cu a doua majorare a alocațiilor copiilor, una care ar putea avea loc în vară.

Prezentă în Parlament în comisiile care dezbat proiectul de buget pe acest an, Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a evitat să spună dacă va avea loc o nouă majorare a alocațiilor copiilor, după cea produsă în luna ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului Cîțu s-a rezumat la a spune că o posibilă majorare depinde în totalitate de votul care se va da în Parlament pe eventualele amendamente.

Va avea loc a doua majorare a alocațiilor în 2021?

Joi, după finalul audierilor din comisiile reunite din Parlament, Raluca Turcan a fost întrebată de jurnaliști în legătură cu o nouă majorare a alocațiilor pentru copii, care ar urma să fie făcută în luna iunie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii a spus că: ”În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări. (…) Nu mă pot antepronunța. Vom vedea ce va rezulta din dezbateri și vot.

Dezbaterile trebuie să aibă la bază și componenta de asigurare a resurselor și, evident, de voință exprimată prin vot”, a spus Turcan, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă majorare a alocațiilor pentru copii a avut loc în luna ianuarie 2021, cu 20%, în prezent aceasta fiind în valoare de 214 lei.

PSD insistă pentru dublarea alocațiilor

La dezbaterile de joi, senatoarea PSD Gabriela Firea a anunțat că va continua demersurile pentru a obține majorările promise ale alocațiilor pentru copii. În acest sens, PSD a depus un amendament la bugetul pe 2021 pentru dublarea alocațiilor iar Gabriela Firea a argumentat inițiativa, joi, în Comisia din Parlament.

ADVERTISEMENT

”Apărăm alocațiile copiilor și azi, în Parlament! Am depus un amendament la Legea Bugetului pentru majorarea alocațiilor. În sfârșit împreună vom putea determina ca legea pentru dublarea alocațiilor să fie în sfârșit aplicată, după mai multe rânduri de amânări, tergiversări, și plata picătură cu picătură. Ceea ce nu este normal.

Cu toții ne-am propus, în momentul în care a intrat în politică și în Parlament, să sprijinim familiile, să sprijinim copiii din România”, a spus Gabriela Firea în fața Comisiei parlamentare, joi.

ADVERTISEMENT