News

Ce se întâmplă cu concediul pentru creșterea copilului. Ministrul muncii, anunț privind posibila scurtare

Ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat se întâmplă cu concediul pentru creșterea copilului. Reacția vine după cererea de scurtare din partea OCDE.
21.03.2024 | 16:43
Ce se intampla cu concediul pentru cresterea copilului Ministrul muncii anunt privind posibila scurtare
Concediul pentru creșterea copilului în România nu se va scurta. Anunț făcut de ministrul muncii. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție avută la un post de televiziune, ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat se întâmplă cu concediul pentru creșterea copilului. O organizație internațională a cerut scurtarea acestuia.

Concediul pentru creșterea copilului în România nu se va scurta. Anunț făcut de ministrul muncii

În această săptămână, în spațiul public intern a apărut informația conform căreia OCDE (Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) cere României scurtarea concediului de creștere a copilului.

ADVERTISEMENT

Forul internațional la care România speră să adere de mai mulți ani consideră că durata de 2 ani a acestui concediu este prea lungă. În replică, Guvernului României nu pare de acord ca femeile care nasc să revină mai repede la locul de muncă.

Joi, 21 martie, ministrul muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat ce se va întâmpla, de fapt, cu concediul pentru creșterea copilului în România, după cerința venită de la OCDE.

ADVERTISEMENT

Oficialul social-democrat este de părere că această durată de 2 ani trebuie să se mențină. Bucura-Oprescu spune că ceea ce dorește Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică este doar o recomandare.

Opinia mea, și ca ministru, și ca femeie, este faptul că este important ca această perioadă să rămână așa și că această perioadă și opțiunea pentru această perioadă să fie a mamei, dacă rămâne cu copilul până la vârsta de doi ani sau dacă se întoarce mai devreme.

ADVERTISEMENT

OCDE a venit cu o recomandare, obligația noastră este să o analizăm”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu în cursul acestei zile, la postul de televiziune Antena 3 CNN.

Referindu-se la posibilele facilități sau stimulente pentru mamele care vor să se întoarcă mai devreme în câmpul muncii, ministrul PSD susține că trebuie făcută o analiză.

ADVERTISEMENT

Propunerile pot fi benefice pentru societatea românească și Ministerul Muncii întotdeauna va susține astfel de propuneri. Planul trebuie însă să includă mai mulți dintre actorii guvernamentali, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, Ministerul Familiei, Egalității de șanse și Tineretului, dar și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, a adăugat ministrul muncii, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT