News

Ce se întâmplă cu norul toxic din Ucraina! ANM, răspuns ferm despre concentrațiile de monoxid de carbon

Răspuns oficial în privința norului toxic din Ucraina! ANM a explicat ce se întâmplă cu concentrațiile de monoxid de carbon și, mai ales, ce valori au acestea
27.03.2022 | 19:12
Ce se intampla cu norul toxic din Ucraina ANM raspuns ferm despre concentratiile de monoxid de carbon
Ce se întâmplă cu norul toxic din Ucraina care a speriat țara! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

A venit un răspuns din partea Administrației Naționale de Meteorologie legat de norul toxic din Ucraina. ANM a anunțat că, în urma analizelor făcute, în perioada 27-29 martie nu se vor înregistra concentrații crescute de monoxid de carbon.

Anunț oficial despre norul toxic din Ucraina

„Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în următoarele zile, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

ADVERTISEMENT

Totodată, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 27-29 martie, la nivelul României, circulația aerului se va realiza predominant dinspre nord-vest – vest spre sud-est –est”, se arată în comunicatul ANM.

Interesant este că, potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi la munte și în estul teritoriului.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului, în regiunile nordice.

Trebuie spus că reacția ANM vine după ce în spațiul online au apărut zvonuri privind sosirea deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că DSU a transmis la începutul săptămânii că informațiile vehiculate pe WhatsApp potrivit cărora pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic nu sunt adevărate.

S-a spus despre nor că ar conține sulf, plumb și alte metale grele și că ar fi apărut în urma bombardamentelor din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții DSU nu au ezitat și au explicat că informațiile se înscriu în spectrul informațiilor de tip „fake news”

ADVERTISEMENT