News

Ce se întâmplă cu pensiile în România. Anunț oficial despre plata anticipată

Vești bune pentru pensionari. Banii vor intra mai devreme în luna august. Daniel Baciu a vorbit despre noua lege a pensiilor.
10.08.2023 | 07:14
Ce se intampla cu pensiile in Romania Anunt oficial despre plata anticipata
Ce se întâmplă cu pensiile în România. colaj Fanatik/ Sursa foto: Hepta.ro/Impact
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pensiile în România. Vești bune pentru seniori cu privire la plata indemnizațiilor în această lună. Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a spus când vor intra banii, dar și când vor fi mărite și când ar urma să fie gata noua lege a pensiilor.

Ce se întâmplă cu pensiile în România. Data la care intră banii în luna august

Declarațiile au fost făcute, miercuri seara, la România TV. Potrivit lui Daniel Baciu, pensionarii își vor primi banii mai devreme în luna august, având în vedere că urmează minivacanța de Sfânta Marie. Mai exact, sumele vor fi livrate până vineri, 11 august.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să achităm toți banii atât către Poșta Română cât și către băncile, unde au optat ca plata să fie făcută în contul bancar. Mâine vor fi achitate toate pensiile pe card. Pe data de 11 august vor fi achitate toate pensiile”, a transmis acesta pentru România TV.

În ceea ce privește inițiativa prim-ministrului Marcel Ciolacu de a renegocia plafonul de 9,4 %, din PIB, șeful Casei de Pensii a ținut să precizeze că la ora actuala plata pensiilor este sub procent.

ADVERTISEMENT

„Astăzi plata pensiilor este sub procent, nu cu mult sub el, dar avem un impediment, jalonul 214 din reforma pensiilor. În baza noului act normativ trebuie să înlăturăm inechitățile. Sunt contribuții egale și pensii diferite. Pensiile vor crește și va trebui făcut un efort suplimentar la bugetul de pensii și pe viitor ar trebui inechitățile să nu mai existe”, a adăugat Daniel Baciu.

Mai multe variante luate în calcul pentru noua lege a pensiilor

Acesta a vorbit și de noua lege a pensiilor, precizând că există mai multe variante luate în calcul și că nicio pensie nu va scădea. În unele cazuri, ar putea rămâne la fel, iar altele ar urma să fie mărite pentru a elimina inechitățile.

ADVERTISEMENT

Și recalcularea pensiilor este discutată de instituțiile abilitate, conform președintelui Casei de Pensii. După ce va fi finalizată evaluarea dosarelor, ar urma să fie realizată și noua formulă de calcul.

„În momentul de față suntem în procesul premergător recalculării, evaluarea dosarelor. Am rămas acum cu dosarele grele și de apropiem de pragul de 90%.”, a spus șeful Casei de Pensii.

ADVERTISEMENT

„Când vom avea tot acest proces de evaluare, după aceea dacă avem legea adoptată recalcularea nu ar trebui să dureze prea mult.Procesul de evaluare a fost greu și va trebui să avem o nouă formulă de calcul” a adăugat Daniel Baciu, potrivit sursei citate.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania...
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania și scuipă gloanțe!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”