News

Ce se întâmplă cu pensiile în România. Anunț oficial despre plata anticipată

Vești bune pentru pensionari. Banii vor intra mai devreme în luna august. Daniel Baciu a vorbit despre noua lege a pensiilor.
10.08.2023 | 07:14
Ce se intampla cu pensiile in Romania Anunt oficial despre plata anticipata
Ce se întâmplă cu pensiile în România. colaj Fanatik/ Sursa foto: Hepta.ro/Impact
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pensiile în România. Vești bune pentru seniori cu privire la plata indemnizațiilor în această lună. Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a spus când vor intra banii, dar și când vor fi mărite și când ar urma să fie gata noua lege a pensiilor.

Ce se întâmplă cu pensiile în România. Data la care intră banii în luna august

Declarațiile au fost făcute, miercuri seara, la România TV. Potrivit lui Daniel Baciu, pensionarii își vor primi banii mai devreme în luna august, având în vedere că urmează minivacanța de Sfânta Marie. Mai exact, sumele vor fi livrate până vineri, 11 august.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să achităm toți banii atât către Poșta Română cât și către băncile, unde au optat ca plata să fie făcută în contul bancar. Mâine vor fi achitate toate pensiile pe card. Pe data de 11 august vor fi achitate toate pensiile”, a transmis acesta pentru România TV.

În ceea ce privește inițiativa prim-ministrului Marcel Ciolacu de a renegocia plafonul de 9,4 %, din PIB, șeful Casei de Pensii a ținut să precizeze că la ora actuala plata pensiilor este sub procent.

ADVERTISEMENT

„Astăzi plata pensiilor este sub procent, nu cu mult sub el, dar avem un impediment, jalonul 214 din reforma pensiilor. În baza noului act normativ trebuie să înlăturăm inechitățile. Sunt contribuții egale și pensii diferite. Pensiile vor crește și va trebui făcut un efort suplimentar la bugetul de pensii și pe viitor ar trebui inechitățile să nu mai existe”, a adăugat Daniel Baciu.

Mai multe variante luate în calcul pentru noua lege a pensiilor

Acesta a vorbit și de noua lege a pensiilor, precizând că există mai multe variante luate în calcul și că nicio pensie nu va scădea. În unele cazuri, ar putea rămâne la fel, iar altele ar urma să fie mărite pentru a elimina inechitățile.

ADVERTISEMENT

Și recalcularea pensiilor este discutată de instituțiile abilitate, conform președintelui Casei de Pensii. După ce va fi finalizată evaluarea dosarelor, ar urma să fie realizată și noua formulă de calcul.

„În momentul de față suntem în procesul premergător recalculării, evaluarea dosarelor. Am rămas acum cu dosarele grele și de apropiem de pragul de 90%.”, a spus șeful Casei de Pensii.

ADVERTISEMENT

„Când vom avea tot acest proces de evaluare, după aceea dacă avem legea adoptată recalcularea nu ar trebui să dureze prea mult.Procesul de evaluare a fost greu și va trebui să avem o nouă formulă de calcul” a adăugat Daniel Baciu, potrivit sursei citate.

 

ADVERTISEMENT
Tags: