Sport

Ce se întâmplă cu Simona Halep la TAS. Românca nu apare pe lista de audieri. Răspunsul Tribunalului

Simona Halep așteaptă în continuare să fie audiată de către TAS după ce a primit o suspendare de 4 ani din tenis pentru dopaj. Româncă nu apare, deocamdată, pe lista de audieri.
27.11.2023 | 10:44
Ce se intampla cu Simona Halep la TAS Romanca nu apare pe lista de audieri Raspunsul Tribunalului
Cazul Simonei Halep nu apare pe lista de audieri la TAS. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani din tenis pentru dopaj. În urmă cu mai bine de o lună, dubla campioană de Grand Slam a depus oficial apelul la TAS și urmează să fie audiată. Totuși, cazul româncei nu apare, deocamdată, pe lista de audieri, iar așteptarea s-ar putea prelungi. FANATIK a obținut un răspuns chiar de la forul de la Lausanne.

Ce se întâmplă cu Simona Halep la TAS. Românca nu apare pe lista de audieri

Simona Halep a primit o suspendare drastică. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că sportiva născută la Constanța a fost suspendată patru ani din tenis pentru că a fost depistată pozitiv cu roxadustat și pentru „nereguli” în pașaportul biologic.

ADVERTISEMENT

Halep a făcut deja apel oficial la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în speranța că sancțiunea va fi diminuată sau anulată. Este ultima șansă pentru româncă de a obține un verdict favorabil. Totuși, așteptarea continuă să dăinuie asupra cazului de dopaj al româncei.

Din momentul în care Simona Halep a depus oficial apel la TAS în scandalul de dopaj, forul de la Lausanne a actualizat de două ori lista de audieri care ar urma să aibă loc până la data de 21 martie 2024. Cazul Simonei Halep nu apare pe listă.

ADVERTISEMENT

Răspunsul TAS pentru FANATIK: „Este posibil ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024”

După apelul oficial al Simonei Halep, în primă fază, TAS a actualizat lista de audieri până la data de 26 ianuarie 2024. Cazul de dopaj al româncei nu apărea pe lista TAS, iar FANATIK a contactat forul care are sediul în Elveția.

În exclusivitate pentru site-ul nostru, TAS a precizat că datele audierilor sunt stabilite în funcție atât de disponibilitatea arbitrilor, cât și de disponibilitatea părților la procedură. Tribunalul a lăsat de înțeles că Simona Halep ar putea fi audiată în momentul în care condițiile sunt îndeplinite.

ADVERTISEMENT

„Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților la procedură. De asemenea, este posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi.

Din aceste motive, este posibil (cu condiția ca schimbul de observații scrise să fi fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024”, a fost răspunsul TAS, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

TAS a mai actualizat o dată lista de audieri. Simona Halep, din nou pe dinafară

În urmă cu trei zile, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a actualizat din nou lista de audieri, însă cazul Simonei Halep nu apare pe listă. Ultima audiere de pe lista TAS este 21 martie 2024.

Dacă pedeapsa va fi menținută, Simona Halep ar urma să revină pe terenul de tenis abia pe 6 octombrie 2026. Românca a ispășit deja peste un an din pedeapsă, după ce a fost suspendată provizoriu pentru așteptarea unui verdict.

  • 4 ani de suspendare a primit Simona Halep în cazul de dopaj.
  • 2 titluri de Grand Slam a câștigat Simona Halep în carieră. 
ADVERTISEMENT