News

Ce se întâmplă cu șomajul tehnic după ridicarea stării de urgență. Anunțul ministrului Economiei

27.04.2020 | 21:53
Ce se intampla cu somajul tehnic dupa ridicarea starii de urgenta Anuntul ministrului Economiei
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu șomajul tehnic după ridicarea stării de urgență?, iată o întrebare pe care și-o pun mulți cetățeni din România în aceste zile și la care ministrul Economiei a oferit un răspuns direct în cursul serii de luni, 27 aprilie.

Ce se întâmplă cu șomajul tehnic după ridicarea stării de urgență. Anunțul ministrului Economiei

Virgil Popescu, ministrul Economiei din Guvernul Orban, a explicat ce se va întâmpla cu cei aflați în șomaj tehnic după data de 15 mai, atunci când starea de urgență va fi ridicată de autorități.

ADVERTISEMENT

”Șomajul tehnic, conform ordonanței emisă de Guvern, este doar pe perioada stării de urgență. Ulterior, ne gândim la o serie de măsuri active pentru a stimula reangajarea oamenilor și a face și companiile să facă acest lucru.

În acest moment, la Ministerul Economiei avem o serie de idei pe care le vom analiza alături de colegii de la finanțe.

ADVERTISEMENT

Ne gândim la următoarele planuri: măsuri active de stimulare a angajatorilor să ofere oamenilor locuri de muncă, credite de la programul IMM invest și unele scheme de finanțare pe care la gândim alături de EximBank”, a spus Virgil Popescu la Realitatea PLUS.

Ajutor pentru turism 

Turismul, ramura economică cel mai greu lovită de pandemia de coronavirus, va fi ajutată de Guvernul Orban.

ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei dezvăluie că autoritățile se vor implica în ajutorarea hotelierilor și a tuturor intreprinderilor mici și mijloci greu lovite de criză.

”Ne dorim ca din fondurile europene să ajutăm companiile din țară. Ministrul Marcel Boloș mi-a dat o veste bună și mi-a spus că 1 miliard de euro din fonduri europene a fost alocat pentru pentru IMM-uri. Inițial erau doar 750 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dorim să ajutăm hotelierii prin granturi acordate acestora. Ne dorim ca ei să-și revină foarte repede și să ofere clienților cele mai bune condiții și oferte”, a mai spus Popescu la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT