Life

Ce se întâmplă cu sufletul după moarte. Părintele Calistrat Chifan a explicat totul

Ce se petrece cu sufletul după moarte. Părintele Calistrat Chifan a oferit detalii importante despre evenimentele care au loc.
01.11.2022 | 08:41
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte Parintele Calistrat Chifan a explicat totul
Ce se petrece cu sufletul după moarte. Părintele Calistrat Chifan a oferit detalii. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu sufletul, care a fost comparat cu un diamant ceresc de mare preț. Un preot de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a explicat ce însemnătate are el pentru viața pământeană și ce taine ascunde.

Ce se petrece cu sufletul după moarte. Părintele Calistrat Chifan a oferit detalii

Părintele Calistrat Chifan a declarat că sufletul rămâne pe lângă trup în primele zile de la moarte. În această perioadă îngerul primit la naștere îl plimbă prin toate locurile prin care a fost și-i arată ce a făcut, bune și rele.

ADVERTISEMENT

„În ziua întâi, când moare omul, sufletul lui stă acolo unde a ieşit din trup, şi dacă trupul este acolo, îl ţine îngerul de la botez lângă trup timp de 24 de ceasuri. Să zicem că trupul e pe o laiţă sau în sicriu, sau pe catafalc, sau pe o masă.

Îngerul nostru de la botez, care este ajutătorul nostru până la moarte, ne păzeşte şi stă o zi şi o noapte lângă trup”, a spus preotul pentru bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Sufletu, plimbare de la Rai la Iad

În cea de-a treia zi, sufletul merge alături de trup la Biserică, unde are loc slujba de înmormântare și de dezlegare. Ulterior, după ce trupul este dus la mormânt și pus în groapă, sufletul este luat de îngeri și plimbat prin vămile văzduhului.

Mai târziu, sufletul ajunge la tronul lui Dumnezeu, unde se desfășoară Judecata de Apoi. Timp de 6 zile acesta este plimbat prin Rai pentru a vedea toate frumusețile, iar la final are loc parastasul de 9 zile. Urmează 30 de zile prin Iad.

ADVERTISEMENT

„30 de zile vom merge prin muncile Iadului, ca să le putem parcurge, să vedem cât de mare este osânda celor care n-au știut pe Dumnezeu.

Sufletul se înfricoșează, că acolo se văd tristețe, supărare, gemete, plânsete, rugăminți, dar Dumnezeu e surd la ele, pentru că Scriptura ne spune foarte clar. După viață nu există pocăință. 

ADVERTISEMENT

În ce te va găsi moartea, într-aceea te va lua, în ce te va găsi mortea, într-aceea te va judeca”, a mai spus părintele, mai arată sursa menționată mai devreme.

ADVERTISEMENT