News

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2024. Nicolae Ciucă a dat vestea așteptată de toți bugetarii

Fostul premier Nicolae Ciucă a anunțat ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2024. Veștile sunt bune pentru bugetari.
08.12.2023 | 19:58
Ce se intampla cu voucherele de vacanta in 2024 Nicolae Ciuca a dat vestea asteptata de toti bugetarii
Nicolae Ciucă anunță ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2024. Toți bugetarii așteptau vestea. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Prezent vineri, 8 decembrie, la Slatina, la întâlnirea regională a Ligii Aleşilor Locali liberali din regiunea Sud-Vest Oltenia, Nicolae Ciucă a vorbit și despre voucherele de vacanță pentru 2024.

Nicolae Ciucă anunță ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2024. Toți bugetarii așteptau vestea

În toamna acestui an, premierul Marcel Ciolacu dădea asigurări că eliminarea acordării voucherelor de vacanță pentru bugetari, în 2024, este o variantă exclusă de coaliție. ”Exclud să eliminăm voucherele de vacanţă pentru la anul”, spunea liderul PSD, pe 8 septembrie.

ADVERTISEMENT

Declarația primului-ministru este întărită de colegul din coaliție, fostul premier Nicolae Ciucă. Vineri, la Slatina, liderul PNL a anunțat că în cursul anului viitor, bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanță.

“Din ce ştiu eu, da, nu umblăm la voucherele de vacanţă. Cert este că din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, la o lună completă de la aplicarea acestei ordonanţe la nivelul cheltuielilor bugetare s-a realizat o economie de peste trei miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este important şi este important şi ca mesaj şi pentru mediul de afaceri, adică nu punem presiune doar pe mediul de afaceri, iată că s-a reuşit prin aceste măsuri reducerea cheltuielilor bugetare cu peste trei miliarde de lei într-o lună”, a răspuns Nicolae Ciucă, când a fost întrebat dacă anul viitor se vor mai acorda bugetarilor vouchere de vacanţă.

Fostul premier, noi clarificări privind Pilonul II de pensii

La o zi după ce ministrul liberal al finanțelor, Marcel Boloș, spunea că Guvernul nu va amâna creşterea contribuției la Pilonul II de pensii, o declarație similară a venit și din partea lui Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Fostul șef de la Palatul Victoria a subliniat că nu va exista nicio modificare asupra Pilonului II al sistemului de pensii și că majorarea contribuției la acest pilon, prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va fi implementată începând cu 1 ianuarie 2024.

Vă spun foarte clar şi fără echivoc în momentul de faţă şi pentru tot ceea ce înseamnă construcţia bugetului, Pilonul II de pensii nu va fi modificat şi ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, inclusiv acea majorare a contribuţiei începând de la 1 ianuarie 2024”, a spus Ciucă.

ADVERTISEMENT

La același eveniment, Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă anul viitor vor fi mărite şi indemnizațiile demnitarilor. Președintele PNL a spus că, momentan, nu crede că se poate discuta despre un asemenea subiect.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Celebrul mafiot Michael Franseze a venit în România. I-a vizitat pe frații Tate
Celebrul mafiot Michael Franseze a venit în România. I-a vizitat pe frații Tate
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie