Life

Ce se întâmplă dacă pui ceapă în congelator. Trucul pe care doar unii bucătari îl știu

Știai că dacă pui ceapă în congelator curățarea ei va fi cu mult mai ușoară? Unii bucătari apelează mereu la un astfel de truc.
18.03.2023 | 15:29
Ce se intampla daca pui ceapa in congelator Trucul pe care doar unii bucatari il stiu
Ce se întâmplă dacă pui ceapă în congelator. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă pui ceapă în congelator nu doar că îți va fi mai ușor să o prepari, dar cu siguranță vei apela în continuare la acest truc. A fost descoperit acum multă vreme, iar unii bucătari se bazează pe el în special când folosesc ceapă în cantități mari, în diferite rețete.

Ce se întâmplă dacă pui ceapă în congelator

Ceapa este una dintre cele mai apreciate legume. Se spune că nicio rețetă nu are gust fără ea și e de înțeles. Deși pentru unii mirosul ei poate fi destul de înțepător, în momentul în care este preparată aceasta își schimbă aroma, gustul, dar și textura.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ceapa stă la baza foarte multor rețete precum cea de ardei umpluți, sarmale, pilaf și nu numai. Dezavantajul este însă că nu aceasta ne poate face să lăcrimăm. De asemenea, mirosul ei ne poate face să ne simțit inconfortabil în anumite cazuri. Cum putem evita însă aceste lucruri?

Foarte simplu, punând ceapa în congelator. Multe gospodine, dar și mari bucătari fac acest lucru. În acest mod, procesul de curățare și tocare al cepei devine unul cu mult mai simplu. Ce avem de făcut? Să punem ceapa timp de 15 minute la congelator înainte de a o tăia și curăța.

ADVERTISEMENT

Iar efortul merită pentru că ceapa, dincolo de aroma pe care o dă mâncărurilor, are și numeroase beneficii pentru organismul nostru. În primul rând știai că 100 de grame de ceapă au doar 40 de colorii? De asemenea, această legumă mai este bogată în fibre și are nenumărate proprietăți.

Ce beneficii are ceapa asupra organismului

Aceasta conține o serie de compuși fito-chimici și sulfura de alil care convertesc alicina într-o reacție enzimatică atunci când bulbul este tăiat. Cercetătorii au mai aflat, în urma studiilor efectuate, și că acești compuși au și alte proprietăți care ne pot proteja de cancer.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, ceapa deține și proprietăți anti-diabetice, astfel că ne ajută să ne scădem nivelul de zahăr din sânge. Iar asta esențial în cazul persoanelor care suferă de diabet și care trebuie să fie extrem de atente când vine vorba de alimentație.

Ce mai trebuie să știm despre ceapă? Aceasta este bogată și în crom. Ce scop are acest mineral? El ajută celulele țestului să răspundă la insulina din sânge. În acest mod, o simplă legumă ajută enorm la facilitarea acțiunii insulinei și nivelului de zahăr. Iar acest lucru este esențial în controlul diabetului zaharat.

ADVERTISEMENT

Știai că poți să bagi și pasta de dinți la congelator? Datorită compoziției sale, în momentul în care aceasta este lăsată la temperaturi scăzute devine un ingredient minune pentru curățare. Pasta de dinți poate elimina până și cele mai groase straturi de grăsime de pe vesela ta. 

ADVERTISEMENT