Life

Cea mai bună rețetă de ardei umpluți. Care este secretul

Ardeii umpluți se numără printre preparatele culinare tradiționale. Este o rețetă simplă, delicioasă și foarte savuroasă. În plus, preparatul este extrem de sățios.
11.02.2022 | 17:19
Cea mai buna reteta de ardei umpluti Care este secretul
Ardei umpluți cu carne de pui. Rețetă recomandată de Ana Toma. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ana Toma, specialist în nutriție, a dezvăluit cea mai bună rețetă de ardei umpluți, dar și care este secretul pe care se bazează atunci când intră în bucătărie.

Potrivit dcnews.ro, este foarte bine să folosim carne proaspătă de țară, nicidecum din cea cumpărată din comerț. Cea din urmă conține foarte multe zgârciuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pielea și grăsimea nu sunt deloc bune când vine vorba de pregătirea acestei rețete culinare. E bine să tocăm chiar noi carnea.

Ardei umpluți cu carne de pui. Rețetă recomandată de Ana Toma

Secretul de care ține cont Ana Toma este faptul că mereu folosește carne slabă când se apucă de gătit ardei umpluți. Cea de pui sau curcan este cea mai bună.

ADVERTISEMENT

Ardeii umpluți pot fi păstrați la frigider o perioadă de câteva zile. Acest fel de mâncare tradițional este perfect pentru o masă în familie, la prânz.

De asemenea, rețeta merge de minune și în perioada posturilor de peste an, trebuie numai să fie eliminată carnea din compoziție.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru ardeii umpluți: 

  • carne de pui sau de curcan
  • ardei pentru umplut
  • orez
  • ceapă
  • sare și piper, după gust
  • piper negru și cimbru, opțional
  • o cană de apă
  • suc de roșii.

Mod de preparare ardei umpluți cu carne de pui. Cum se face:

  1. Carnea de pui sau de curcan se toacă în propria bucătărie
  2. Se amestecă cu orez și ceapă mărunțită
  3. Se adaugă condimente în funcție de gustul fiecăruia
  4. Ardeii se spală bine și se decupează capacele de la ele
  5. Combinația de carne și orez se pune în ardei, apoi într-o oală încăpătoare
  6. Se adaugă o cană de apă și pasta de roșii
  7. Se dă oala la cuptor, la foc potrivit
  8. Ardeii umpluți trebuie să stea la cuptor pentru aproximativ 2 ore
  9. Mâncarea este gata când ardeii sunt rumeniți frumos deasupra
  10. Se servesc cu smântână și ardei iuți
  11. De asemenea, ardeii umpluți sunt perfecți alături de mămăligă caldă
  12. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT