Life

Ce se întâmplă dacă te speli pe cap zilnic. E o mare greșeală

Ce schimbări au loc dacă cureți podoaba capilară în fiecare zi. Specialiștii în domeniul frumuseții susțin că e o eroare.
16.04.2023 | 17:58
Ce se intampla daca te speli pe cap zilnic E o mare greseala
Ce schimbări au loc dacă cureți podoaba capilară în fiecare zi. Specialiștii în domeniul frumuseții susțin că e o eroare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă te speli pe cap zilnic. E o mare greșeală. Mirela Vescan, un make-up artist de renume din România, le-a răspuns femeilor care se confruntă cu această problemă, dar și la alte nelămuriri legate de podoaba capilară.

Ce schimbări au loc dacă cureți podoaba capilară în fiecare zi. Specialiștii în domeniul frumuseții susțin că e o eroare

Specialiștii în domeniul frumuseții ne spun ce schimbări au loc dacă cureți podoaba capilară în fiecare zi. Aceștia susțin că este o mare eroare să speli părul foarte des, procedul fiind indicat odată la 4 – 5 zile, adică o dată pe săptămână.

ADVERTISEMENT

În plus, trebuie să fie atenți la ”semnalele” pe care le primim de la păr, mai ales dacă este vorba de un fir cu tendință de îngrășare. Tehnica spălatului pe cap fără șampon este ideală pentru părul uscat sau creț pentru că are avantajul de a ameliora textura casantă.

„Da, este o problemă dacă spălăm părul zilnic, scalpul este agresat, părul la fel. Hairstyliștii recomandă spălarea părului la 4-5 zile, dar în același timp spun că părul «vorbește» și anunță dacă are sau nu nevoie de spălare.

ADVERTISEMENT

Practic, dacă o persoană simte nevoie să se spele pe cap, trebuie să o facă, indiferent de numărul de zile standard”, a spus Mirela Vescan în emisiunea Mi-Th influencer, scrie spectacola.ro.

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului

În altă ordine de idei, renumitul make-up artist român susține că un păr agresat, fie că este vorba de unul decolorat sau îndreptat cu placa are nevoie de îngrijiri din toate părțile. Mai exact, îi trebuie o cură de vitamine pentru piele, păr și unghii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialiștii în domeniu ne recomandă tratamentele cu caviar, spa pentru podoaba capilară, dar și o rutină de îngrijire a părului care se poate face acasă. E foarte important și uscătorul de păr folosit după baie.

„Feonul trebuie să fie reglat astfel încât să nu fie prea fierbinte și nu trebuie să fie apropiat prea mult de păr. Ideal ar trebui să existe și o cască, un accesoriu care se găsește ușor pe Internet.

ADVERTISEMENT

Costă cel mult 20 de lei și protejează bine părul în procesul de uscare”, a mai spus Mirela Vescan, mai arată sursa menționată anterior. Cât despre placa de păr aceasta e bine să nu depășească temperatura de 150 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT