Life

Ce se întâmplă, de fapt, dacă mergi cu rezervorul mașinii aproape gol. Toți șoferii din România trebuie să știe asta

De ce nu este bine să conduci mașina cu rezervorul de combustibil aproape gol. Toți șoferii români trebuie să știe cum își afectează autovehiculul.
05.08.2023 | 12:56
Ce se intampla de fapt daca mergi cu rezervorul masinii aproape gol Toti soferii din Romania trebuie sa stie asta
Cum îți afectezi mașina dacă mergi cu rezervorul de combustibil aproape gol. Sursa foto: Promotor
ADVERTISEMENT

O mașină este indispensabilă astăzi, iar ca să eviți drumurile până la service trebuie nu doar să o conduci bine, ci și să o întreții corespunzător. Sunt o mulțime de lucruri de care trebuie să ții musai cont, precum evitarea deplasării cu rezervorul de combustibil aproape gol.

Șoferi, evitați să mai conduceți mașina cu rezervorul aproape gol! Cum o afectați

De când s-au scumpit carburanții, șoferii calculează atent fiecare alimentare, și nu-și mai fac plinul atât de des. Pentru a-și reduce din cheltuieli, mulți dintre ei aleg să conducă având rezervorul de combustibil aproape gol. Fără a-și da seama, se expun unor costuri mai ridicate.

ADVERTISEMENT

Mașina se deteriorează dacă nu funcționează la parametrii normali. În lipsa carburantului necesar, pompa de benzină nu se răcește, iar impuritățile din piesele de construcție ale autovehiculului nu se elimină. Consecințele se vor observa într-un termen scurt.

Toate impuritățile pot ajunge în filtrul pompei de benzină, care în timp va ceda. Motorul nu va mai porni, iar mașina nu se va mai putea conduce. Ca să repari totul, vei fi nevoit să scoți o grămadă de bani din portofel, situație care nu-ți va plăcea.

ADVERTISEMENT

Cât costă acum carburanții. S-au scumpit din nou zilele acestea

Prețul combustibililor dă în continuare bătăi de cap conducătorilor auto. S-au produs noi majorări, odată cu creșterea cotațiilor la produsele petroliere de la nivel național, de 140-150 de dolari pe tonă, în iulie. În urmă cu câteva zile, Petrom a ridicat costul motorinei cu cinci bani per litru.

Petrom a venit cu această modificare după ce la începutul săptămânii au fost scumpiri cu șapte bani per litru, atât pentru motorină, cât și pentru benzină. Totul, în contextul în care părea că în ultima lună prețurile se află într-un punct de stagnare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în data de 3 august, în stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții, din Capitală, prețul benzinei era de 6, 93/litru, iar cel al motorinei este de 6, 97/litru, potrivit economica.net. O explicație în această situație ar putea fi faptul că sunt multe concedii.

Reprezentanții benzinăriilor nu este exclus să profite de pe urma numărului mare de persoane care pleacă în vacanță în această perioadă de vară. Aceștia au nevoie de combustibil pe parcursul drumului, căci în caz contrar riscă să rămână blocați chiar în mijlocul traseului.

ADVERTISEMENT

Reamintim că anul trecut situația a fost și mai neplăcută. Conducătorii auto trebuiau să plătească chiar și peste 11 lei per litru de motorină sau benzină. Războiul de la graniță, Rusia-Ucraina, și-a pus în principal amprenta asupra acestor scumpiri.

 

ADVERTISEMENT
Tags: