Life

Greșeala care te poate costa o amendă de până la 700 de lei dacă ești șofer. Ce trebuie să ai în mașină când te oprește polițistul

Greșeala care te poate costa o amendă de până la 700 de lei. Trebuie să știi aceste lucruri dacă ești șofer, lucrurile necesare din mașină când te oprește un polițist.
31.07.2023 | 13:35
Greseala care te poate costa o amenda de pana la 700 de lei daca esti sofer Ce trebuie sa ai in masina cand te opreste politistul
Greșeala care te poate costa o amendă de 700 de lei. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este greșeala care poate să-ți aducă o amendă de până la 700 RON. Toți șoferii trebuie să știe acest lucru, pentru că pot să primească amendă când sunt opriți de polițiști în trafic.

Greșeala care te poate costa o amendă de 700 de lei

Prin lege, toți conducătorii auto trebuie să aibă în mașină un kit de siguranță auto. Mai precis, este vorba despre un extinctor, o trusă medicală și două triunghiuri reflectorizante.

ADVERTISEMENT

Un lucru foarte important de precizat este că atât trusa medicală cât și extinctoarele au un termen de valabilitate anume. Nu trebuie doar să stai liniștit odată ce l-ai pus în mașină.

Ideal ar fi să îți notezi pe ceva datele de expirare a acestor și să le înlocuiești. În caz contrar, dacă vei fi prins pe străzi fără acest kit complet, ești pasibil de amendă. De exemplu, dacă ai extinctorul expirat poți primi o amendă de până la 700 ron.

ADVERTISEMENT

Cea mai mică sancțiune pe care o puteți primi pentru faptul că nu aveți kitul complet de siguranță este de 580 ron. Aceasta poate ajunge până la 725 ron.

Pentru persoanele care conduc autovehicule mai grele de peste 3,5 t este necesar să aibă în acest kit de siguranță și o vestă reflectorizantă. Ei trebuie să o folosească în cazul în care au o problemă la mașină pe drumurile publice.

ADVERTISEMENT

Ce ne recomandă oamenii legii

Chiar și așa, polițiștii recomandă ca inclusiv conducătorii auto de mașini mici să aibă la ei o vestă reflectorizantă.

Ei trebuie  să o folosească alături de cele două triunghiuri pentru a fi vizibili pentru ceilalți conducători auto și să nu se întâmple o tragedie.

ADVERTISEMENT

„Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Referitor la extinctoare, ele au condiții speciale de comercializare, după cum arată Legea nr. 307 din 2006:

”Punerea pe piață a acestui tip de produs se face pe baza evaluării conformității față de reglementările Inspectoratului General al Corpului Pompierilor, pe baza Metodologiei de certificare a conformității aprobată prin Ordin al Ministrului Administrației și Internelor”.

ADVERTISEMENT
Tags: