Life

Ce se pune în apa din vaza zambilelor. Așa le păstrezi proaspete o săptămână întreagă

Ce se adaugă în apa în care stau zambilele colorate și gingașe. În felul acesta le ții înflorite o perioadă cât mai îndelungată.
06.03.2023 | 13:30
Ce se pune in apa din vaza zambilelor Asa le pastrezi proaspete o saptamana intreaga
Ce se adaugă în apa în care stau zambilele. În felul acesta le ții înflorite o perioadă îndelungată. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce se pune în apa din vaza zambilelor. Așa le păstrezi proaspete o săptămână întreagă. Și unde mai pui că este vorba de un produs care nu lipsește din nicio bucătărie și care este la îndemâna oricărei gospodine.

Ce se adaugă în apa în care stau zambilele. În felul acesta le ții înflorite o perioadă îndelungată

Zambilele se numără printre florile care se oferă primăvara, însă puțină lume știe ce se adaugă în apa în care stau pentru a le ține înflorite o perioadă îndelungată. La toate florăriile se folosește oțet sau acid citric.

ADVERTISEMENT

Aceste două ingrediente minune sunt ideale pentru a păstra plantele frumoase și parfumate. Durata de viață a acestor flori perene originare din Orientul Mijlociu, din ordinul Asparagales, va crește până la 7 zile.

În aceeași notă, produsele acționează ca dezinfectat și îndepărtează mucozitățile și bacteriile. La fel de bine funcționează și o picătură de clor, notează anamacovei.ro. În felul acesta porii tijelor se deschid și florile se pot hrăni extrem de ușor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialiștii în domeniul florar ne mai spun că se poate folosi cu mare încredere o lingură de zahăr în apa din vază. Acest produs este numai bun pentru a păstra aspectul fresh al plantelor mai mult timp.

Pe de altă parte, zambilele trebuie aruncate atunci când li se schimbă mirosul sau apa din vază începe să capete impurități. Tijele pot intra în putrefacție dacă se înmoaie repede de la lichidul în care au fost puse după ce au fost cumpărate.

ADVERTISEMENT

Reguli de bază în păstrarea florilor o perioadă îndelungată

Păstra a păstra florile o perioadă îndelungată nu este nevoie de vreo magie, ci de câteva reguli de bază. Prima ne spune că trebuie să îndepărtăm ambalajul înainte de a le așeza în vază. Florile nu trebuie strânse prea mult timp.

A doua regulă e să păstrezi plantele într-un loc rece și răcoros. Temperatura e foarte importantă, de aceea vaza trebuie să stea cât mai departe de sursele de căldură, printre care se numără razele soarelui sau caloriferul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie schimbată apa cât mai des pentru o prospețime mai mare. Acest proces se realizează o dată la două zile. Totodată, florarii ne îndeamnă că tăiem din cozi de fiecare dată când punem alt lichid.

ADVERTISEMENT
Tags: