Life

Cum trebuie să îngrijești corect crassula sau arborele de jad. Doar așa va înflori și va parfuma întreaga casă

Ce trebuie să faci pentru a avea un arbore de jad cu flori. Care sunt aspectele pe care trebuie să le știi despre plantă.
05.03.2023 | 16:15
Cum trebuie sa ingrijesti corect crassula sau arborele de jad Doar asa va inflori si va parfuma intreaga casa
Ce trebuie să faci pentru a avea un arbore de jad cu flori. Care sunt aspectele pe care trebuie să le știi despre înflorire. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum trebuie să îngrijești corect crassula sau arborele de jad. Doar așa va înflori planta banilor și va parfuma întreaga casă. Întreținerea sa este foarte ușoară, însă totul este să ai puțină răbdare înainte de a observa rezultatele.

Ce trebuie să faci pentru a avea un arbore de jad cu flori. Care sunt aspectele pe care trebuie să le știi

Arborele de jad este o plantă decorativă care nu trebuie să lipsească din nicio casă. Pe numele său latinesc Crassula ovata, floarea are puterea de a reîncărca energetic oamenii și se spune despre ea că atrage banii ca un magnet.

ADVERTISEMENT

În unele ţări este dăruită cu scopul de a aduce prosperitate şi noroc, de aceea foarte multe persoane pun la baza rădăcinii o monedă pentru a fi binecuvântați din punct de vedere financiar. E o plantă care crește mult, ca un copac în miniatură.

Înflorește destul de greu și uneori e nevoie chiar și de o perioadă de 10 ani pentru a-i observa florile. E nevoie de multă răbdare pentru a ajunge în acest punct, perioada de înflorire având loc undeva la începutul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

Așadar, în perioada de iarnă vei vedea o multitudine de flori albe în formă de stea. Specialiștii spun că florile pot apărea încă din noiembrie dacă arborele de jad se află într-o temperatură ambientală de circa 15 grade.

Cum trebuie să ai grijă de arborele de jad

Arborele de jad are un parfum plăcut care apare dacă este îngrijit corect. Unul dintre aspectele importante are legătură cu udarea care se realizează cel puțin o dată pe săptămână. Vara se poate utiliza și puțin îngrășământ o dată pe lună.

ADVERTISEMENT

La venirea toamnei procesul de udare se oprește treptat până la jumătatea lunii aprilie. Apa în exces poate fi fatală plantei, ramurile devenind moi și înnegrindu-se. În această situație se îndepărtează părțile bolnave și se taie tulpinile care sunt încă viabile.

De asemenea, planta banilor are nevoie de foarte multă lumină și este indicat să fie expusă la soare din luna mai până în septembrie. În plus, arborele de jad preferă un sol bogat în nutrienţi, uşor drenabil şi cu un pH puțin acid.

ADVERTISEMENT

Totodată, recipientul în care stă trebuie să fie din lut. Toate aceste condiţii îi vor permite să crească repede şi armonios, cât și pentru a vedea cât mai repede florile sale mici de culoare roz. Din păcate, floarea nu este pe placul pisicilor.

Conform cauta.vet, crassula ovata are o substanță toxică pentru felinele care s-ar putea să atace planta. În aceeași notă, trebuie evitat ca animalele să mănânce din floare pentru că le poate provoca dermatite, chiar și atunci când o ating.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata...
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”