Life

Ce șoc a trăit o femeie! A găsit un pui de pisică pe stradă, dar a aflat de la medicul veterinar că e altceva

Șocul trăit de o femeie. A crezut că a găsit un pui de pisică, pe stradă, dar animalul era altă specie. Ce i-a spus medicul veterinar
30.07.2023 | 15:00
Ce soc a trait o femeie A gasit un pui de pisica pe strada dar a aflat de la medicul veterinar ca e altceva
Ce este, de fapt, acest ”pui de pisică”. Sursa foto: The Mirror
ADVERTISEMENT

O femeie a trăit o experiență care a marcat-o. A crezut multă vreme că are acasă o pisică, pe care a adoptat-o de pe stradă, dar după ce s-a prezentat la medicul veterinar a primit o veste șocantă. Ce specie a îngrijit săptămâni bune în propria locuință?

A crezut că a adoptat un pui de pisică, dar animalul era altă specie

O tânără pe nume Florencia Lobo, originară din Argentina, a povestit pe rețelele de socializare cum ea și fratele său au descoperit într-o zi, pe stradă, doi pui ce păreau de pisică. Aceștia stăteau lângă trupul neînsuflețit al mamei lor, ceea ce a stârnit emoție, scrie The Mirror.

ADVERTISEMENT

Cuprinși de milă, Florencia Lobo și fratele său au luat animăluțele și le-au dus acasă la ei. Din nefericire, unul dintre pui a murit la scurt timp, iar cel care a mai rămas a fost numit ”Tio”. Felina a dat dovadă de multă energie pe parcursul timpului.

”Tio” s-a adaptat cu stâpâna sa și în fiecare zi avea chef de joacă. Timp de două luni totul părea normal, iar într-o zi Florencia Lobo a decis să-și ducă animalul la un doctor veterinar. Acesta a rămas surprins când l-a văzut, deoarece și-a dat seama că nu este un pui de pisică.

ADVERTISEMENT

După o cercetare mai amplă, medicul veterinar i-a spus pacientei sale că a îngrijit timp de 4 săptămâni un jaguarundi. Era tot o pisică, dar sălbatică, și care se găsește în America de Sud, în sudul Americii de Nord și face parte din specia ”Pumei”.

Animalul, dus într-un spațiu special pentru el

La recomandarea doctorului, Florencia a dus animalul într-o rezervație naturală, specifică lui. Mai exact, în Horco Molle, acolo unde a putut fi încadrat în habitatul de care avea nevoie. Cu toate acestea, Florencia tot și-a exprimat îngrijorarea.

ADVERTISEMENT

Întreaga întâmplare a avut loc, mai exact, în 2019 iar Florenciei îi era teamă că ”Tio” nu va reuși să se adapteze noului spațiu, deoarece a fost domesticit și a stat mai mult prin casă. Aici îi impresiona de multe ori pe stăpâni prin viteza sa de a prinde lucruri sau a alerga.

”Îi place să se joace, să muște și să alerge destul de repede. Îi plăcea să se urce pe masă și să sară de acolo, i s-a părut normal. Îmi fac griji că va fi eliberat și că nu știe să-și facă lucrurile obișnuite pentru că este deja domesticit.”, a mai spus Florencia Lobo.

ADVERTISEMENT

Având în vedere această situație, aveți grijă la animalele pe care le întâlniți în traseele voastre, deoarece riscați să luați acasă o specie periculoasă. Dacă observați că sunt rănite și pot fi atinse, le puteți lua și transport la un medic veterinar.

ADVERTISEMENT