Ce spune DSP despre acuzațiile grave din secțiile de ATI din Sibiu? ”Sunt verificate zilnic din noiembrie”

Robert Cristea   
în HotNews
12/03/2021, 15:44
Ce spune DSP despre acuzațiile grave din secțiile de ATI din Sibiu? ”Sunt verificate zilnic din noiembrie”
O femeie însărcinată a murit de Covid. ”Sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită până acum”. Sursa foto - facebook

DSP a trimis un răspuns privind situația din secțiile ATI din județul Sibiu. În prezent, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au loc mai multe anchete pentru a lămuri acuzațiile unei foste asistente medicale din Secţia ATI COVID-19.

Cei doi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu verifică zilnic, din noiembrie 2020, cele trei secţii ATI cu pacienţi COVID din judeţ.

”Nu au fost necesare măsuri de remediere sau sancţiuni”, a transmis DSP Sibiu vineri, potrivit Agrepres.

DSP nu a găsit vreo problemă în cele trei secţii ATI COVID din Sibiu

“Secţiile ATI sunt verificate zilnic din data de 09.11.2020, în baza unei adrese a Ministerului Sănătăţii – Inspecţia Sanitară de Stat şi a unui ordin intern al ministrului Sănătăţii, solicitându-se o raportare electronică, într-o machetă transmisă de Ministerul Sănătăţii.

Controlul conform machetei nu a înregistrat neconformităţi şi nu au fost necesare măsuri de remediere sau sancţiuni”, se precizează în răspunsul DSP Sibiu.

Vă amintim că, după acuzațiile aduse de o asistentă din Sibiu, s-a deschis o anchetă internă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu și încă una a procurorilor care s-au autosesizat.

DSP a mai transmis că inspectorii săi raportează zilnic date la Ministerul Sănătăţii privind numărul de paturi ATI COVID-19, numărul de pacienţi intubaţi, ventilaţi sau conectaţi la oxigen.

“Din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu sunt desemnaţi 2 inspectori principali, cuprinşi în anexa ordinului, care efectuează verificări conform machetei prestabilite şi raportează zilnic o serie de indicatori, cum ar fi: număr total de paturi ATI COVID-19 pe judeţ, număr total de paturi ATI pe spital, număr de paturi ATI ocupate/spital, număr de pacienţi intubaţi/spital, număr de pacienţi ventilaţi/spital, număr de pacienţi conectaţi la oxigen/spital, număr de paturi libere ATI/spital, număr de medici ATI/spital, număr de ventilatoare/ATI spital, iar pentru fiecare unitate sanitară se raportează numărul prizelor de oxigen cu repartizare pe secţie.

Acestea sunt date utile la nivel de minister sau regiune pentru transferul pacienţilor sau detaşări de personal prin centrul de comandă”, arată DSP.

Închide ×