Life

Ce spune felul în care mergi despre tine. Secretele pe care le poți afla și despre ceilalți

Află ce spune despre tine felul în care mergi. Personalitatea poate fi descifrată chiar și după observarea unei banale plimbări!
28.04.2024 | 15:24
Ce spune felul in care mergi despre tine Secretele pe care le poti afla si despre ceilalti
Ce spune felul în care mergi despre tine. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Felul în care mergi spune multe despre fiecare dintre noi. De altfel, specialiștii în comunicarea nonverbală au ajuns la concluzia că nu grimasele sau expresia feței trădează ce simte un om cu adevărat, ci mai degrabă poziția picioarelor.

Ce spune felul în care mergi despre tine?

În cartea „Secretele comunicării nonverbale”, autorul Joe Navarro, un fost agent al FBI, susține că poziția picioarelor spune de 10 ori mai multe lucruri despre un individ. De ce? Ei bine, profilerul a ajuns la concluzia că oamenii își controlează foarte bine mimica feței, căci la chip suntem de cele mai multe ori atenți, pe când picioarele îi trădează primele.

ADVERTISEMENT

Iată câteva tipuri de mers care te vor ajuta să te descoperi mai bine și să afli secretele personalității celor din jur.

Mersul cu pași mari este specific oamenilor care au atenție distributivă. Sunt acei oameni care sunt capabili să facă mai multe lucruri în același timp. Culmea e că le și duc la bun sfârșit pe toate.

ADVERTISEMENT

Mersul relaxat. Persoanele care nu au tendința să se grăbească, deși sunt contratimp, impun niște reguli clare cu privire la felul în care trăiesc. Sunt oamenii pe care nu îi poți manipula foarte ușor, căci își trăiesc viața în propriile condiții, fără să se ia după tendințe.

Mersul cu mâinile în buzunar, tipic persoanelor nesigure

Oamenii care merg cu mâinile în buzunar ori tind să le ascundă nu sunt tocmai cei mai siguri pe ei. În general, acești oameni au o autostimă destul de joasă. Au nevoie de confirmări până și pentru cele mai banale lucruri.

ADVERTISEMENT

Ce spune felul în care mergi despre tine? Mai există și persoane care merg precaut, adică sunt exagerat de atenți la fiecare pas, la fiecare groapă, denivelare de teren etc. Persoanele respective nu își numără pașii, cum am crede. Ele au o capacitate de autoanaliză foarte mare. Ba mai mult, sunt de un realism feroce și cu privire la ce se întâmplă în jurul lor.

Mersul agale e specific celor care trăiesc în bula lor, care rup orice contact cu realitatea. Mersul târât descrie perfect persoanele care sunt lipsite de energie, triste. Indică, uneori, chiar și depresie.

ADVERTISEMENT

 

Tags: