Life

Secretul pe care îl ascunde grupa de sânge. Ce spune despre personalitatea ta și ce trăsături dominante ai

Ce spune grupa de sânge despre personalitatea și temperamentul tău. Calitățile și defectele definitorii pentru fiecare, în parte.
27.04.2024 | 08:30
Secretul pe care il ascunde grupa de sange Ce spune despre personalitatea ta si ce trasaturi dominante ai
Ce spune grupa de sânge despre personalitatea ta. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Grupa de sânge este foarte importantă pentru fiecare persoană, în parte. Dincolo de datele pe care le poartă despre noi, grupa de sânge spune foarte multe și despre temperamentul și personalitatea noastră.

Ce spune grupa de sânge despre tine

Spune-mi ce grupă de sânge ai, ca să îți spun cum ești! Așa poate fi descris procesul prin care temperamentul unei persoane este definit de grupa de sânge pe care o are. Deși pare greu de crezut, trăsăturile date de fiecare grupă de sânge, în parte, sunt cât de poate de reale.

ADVERTISEMENT

Pentru prima dată, conceptul de personalitate a grupei de sânge a apărut în Japonia. În continuare, acesta poartă numele de ketsueki-gata. La baza acestui concept nu stă niciun studiu relevant, însă, adepții lui sunt din ce în ce mai mulți.

Conceptul ketsueki-gata a fost introdus, în 1930 de către profesorul japonez Tokeji Furukawa. Acesta a fost primul care a vorbit despre o legătură între grupa de sânge și personalitate. Pentru a ilustra și mai bine acest concept, s-a folosit de modelul medicului Hippocrate.

ADVERTISEMENT

Pornind de la clasificarea temperamentelor, profesorului Furukawa a extins conceptul și a identificat, în funcție de grupa sanguină două grupuri de personalități. Și anume, cele fiziologice și cele psihologice, care se influențează reciproc.

”Grupele de sânge A, B, O și AB au fiecare un efect unic asupra personalității. Din punct de vedere medical, tipurile de sânge sunt distincte unele de altele datorită antigenelor lor.”, a arătat profesorul în studiul său, potrivit doctorulzilei.ro.

ADVERTISEMENT

Care sunt principalele trăsături ale fiecărei grupe de sânge

Potrivit profesorului Furukawa, persoanele cu grupa de sânge A sunt definite de creativitate și de cooperare. La capitolul trăsături negative, aceste persoane se remarcă prin încăpățânare.

Persoanele care au grupa de sânge B sunt hotărâte și empatizează cu cei din jur. Nici ele nu duc lipsă de trăsături negative. Aceste persoane sunt definite de egoism dus la extrem.

ADVERTISEMENT

Cei care au grupa de sânge AB sunt, de obicei, persoane raționale, care sa adaptează imediat în funcție de context și situație. Punctele slabe ale acestor persoane sunt uitarea și nehotărârea.

Persoanele care au grupa de sânge 0 sunt caracterizate de intuiție, determinare și încredere în propriile puteri. În schimb, la capitolul defecte, se fac remarcate prin instabilitate și egoism.

ADVERTISEMENT
Tags: