Fotbal international

Ce spunea Paolo Rossi despre Adrian Mutu: „Dacă avea mai multă minte, ar fi fost cel mai bun atacant din lume!”

10.12.2020 | 10:57
Ce spunea Paolo Rossi despre Adrian Mutu Daca avea mai multa minte ar fi fost cel mai bun atacant din lume
ADVERTISEMENT

Paolo Rossi, fostul mare atacant italian, a murit la 66 de ani. Rossi l-a apreciat întotdeauna pe Adrian Mutu, pe care îl vedea unul dintre cei mai buni atacanți și care putea fi chiar și cel mai mare din lume.

Rossi a fost eroul „Squadrei Azzura” la Campionatul Mondial din Spania 1982, când a marcat nu mai puțin de șase goluri, dintre care un hattrick chiar în poarta Braziliei și a fost golgheterul Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, are 103 goluri înscrise în Serie A, în 251 de meciuri, la fel ca Adrian Mutu și șase trofee în campionatul Italiei cu Juventus Torino, printre care și o Cupa Cupelor în 1984.

Paolo Rossi l-a considerat pe Adrian Mutu la vremea lui cel mai bun atacant din Europa

Adrian Mutu a fost un jucător extrem de apreciat în Italia, datorită evoluțiilor sale excelente de la Helas Verona, Parma și Fiorentina, fiind singurul fotbalist român care a reușit să depășească borna de 100 de goluri în Serie A.

ADVERTISEMENT

Toate aceste lucruri l-au făcut pe Paolo Rossi să îl considere pe „Briliant” unul dintre cei mai buni atacanți din lume: „Mutu a fost în urmă cu câțiva ani cel mai bun atacant din Europa. Dacă avea mai multă minte, Mutu ar fi fost cel mai bun atacant din lume!”, spunea Rossi despre golgheterul echipei naționale a României cu 35 de goluri, la fel ca Gheorghe Hagi.

Paolo Rossi a apreciat întotdeauna calitatea fotbaliștilor români, însă a văzut în ei și o slăbiciune: „Trebuie să știe că viața de fotbalist este dură. Ai 10-15 ani în care trebuie să-ți demonstrezi valoarea. Eu cred că România are în continuare tineri talentați și că poate ajunge din nou sus”, a mai spus golgheterul italian.

ADVERTISEMENT

Paolo Rossi l-a lăudat pe Cristi Chivu și a vorbit frumos despre fotbalul românesc

Un alt jucător român pe care l-a apreciat foarte mult a fost fundașul Romei și al lui Inter Milano, Cristian Chivu: „Chivu este un jucător extraordinar, care a reușit multe cu Inter”, a declarat acum aproximativ nouă ani Rossi.

Fotbalul românesc a fost dintotdeauna pe placul fostului mare jucător al naționalei Italiei, care considera că România are tradiție în fotbalul european: „România are o mare tradiție în fotbal. Îi cunosc foarte bine pe jucătorii români care evoluează în Italia”, a explicat fostul campion mondial.

ADVERTISEMENT

Paolo Rossi a fost unul dintre cei mai buni atacanți din anii ’80, contribuind decisiv la câștigarea de către Italia a Campionatului Mondial din 1982. În cariera sa a jucat la Juventus, Como, Vicenza, Perugia, Milan şi Hellas Verona, Pentru naţionala Italiei, a evoluat în 48 de meciuri şi a înscris 20 de goluri, în perioada 1977-1986.

ADVERTISEMENT
Tags: