Sport

Ce suspendare a primit jucătorul lui Nice care a vorbit despre conflictul Israel – Hamas

Un fotbalist din Ligue 1 a primit o suspendare dură pentru că a postat un mesaj referior la conflictul din Israel.
26.10.2023 | 21:26
Ce suspendare a primit jucatorul lui Nice care a vorbit despre conflictul Israel  Hamas
Youcef Atal, suspendat șapte meciuri de Liga Franceză. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Liga franceză a dictat o suspendare dură pentru un jucător ce a postat mesaje legate de războiul Israel – Hamas. Acesta nu va mai juca în acest an.

Suspendare dură în Franța pentru un jucător care a vorbit despre Israel vs. Hamas

Youcef Atal a fost suspendat după ce a distribuit pe paginile de socializare un clip al predicatorului Mahmoud al-Hasanat, fiind acuzat, în primul rând, de antisemitism. Postarea a fost ștearsă rapid, însă consecințele au existat imediat.

ADVERTISEMENT

El a fost suspendat de club și audiat de Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Franceze de Fotbal. Și parchetul din Nice s-a implicat în această anchetă. În urma audierilor, s-a decis suspendarea lui pe o perioadă de șapte etape, începând cu 31 octombrie. Ar putea juca astfel în următorul meci.

Totuși, e greu de crezut că se va întâmpla asta deoarece jucătorul este suspendat și de club. Astfel că, cel mai probabil, va absenta în următoarele opt partide, pentru că până la data intrării în suspendare, Nice va mai juca un meci, cu Clermont.

ADVERTISEMENT

Astfel, el nu va mai juca anul acesta. Primul meci în care va fi eligibil este cel cu Rennes, de pe 14 ianuarie, anul următor. Nice este pe locul doi în Franța.

El a postat un mesaj prin care și-a cerut scuze fanilor și persoanelor ofensate de postarea sa, spunând că este total împotriva oricărei forme de violențe și că regretă că a distribuit acel clip.

ADVERTISEMENT

Sunt conştient că postarea mea a şocat mai multe persoane, ceea ce nu a fost intenţia mea şi îmi cer scuze pentru asta.

Ţin să-mi clarific punctul de vedere fără nicio ambiguitate: condamn cu fermitate orice formă de violenţă, oriunde în lume, şi sprijin toate victimele. Nu voi susţine niciodată un mesaj de ură“, a precizat Youcef Atal.

ADVERTISEMENT

Youcef Atal a ajuns la Nice în 2018, când a fost cumpărat de la Kortrijk pentru trei milioane de euro. A adunat 115 meciuri, 12 goluri și opt pase de gol pentru Nice. Printre alții, a fost antrenat în 14 meciuri de Adrian Ursea. A lucrat și cu alți antrenori importanți precum Parick Vieira, Christophe Galtier ori Lucien Favre.

  • 29 de meciuri și două goluri a adunat Youcef Atal pentru naționala Algeriei, alături de care a câștigat, în 2019, Cupa Africii pe Națiuni
ADVERTISEMENT