Sport

Ce suspendare drastică riscă Elias Charalambous după gestul obscen din finalul meciului cu Dinamo

Elias Charalambous a făcut un gest obscen în finalul meciului cu Dinamo, către un fan al „câinilor”, care l-a scuipat, iar acum riscă suspendarea.
27.11.2023 | 19:37
Ce suspendare drastica risca Elias Charalambous dupa gestul obscen din finalul meciului cu Dinamo
Cât riscă să fie suspendat Elias Charalambous. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul FCSB-ului a avut o răfuială chiar la finalul meciului cu Dinamo, scor 1-0, scos din sărite de un fan al adversarilor care l-a scuipat și l-a înjurat. Tehnicianul a făcut un gest obscen, pe care l-a repetat de două ori, în drumul său spre vestiare.

Cât riscă să fie suspendat Elias Charalambous

Elias Charalambous riscă să fie suspendat nu mai puțin de șase etape, ceea ce ar reprezenta cea mai aspră pedeapsă din Regulamentul Disciplinar, în cazul în care arbitrul sau observatorul au sesizat gestul făcut de cipriot.

ADVERTISEMENT

Mai este și varianta în care Comisia de Disciplină se autosesizează și îl va suspenda pe Elias Charalambous conform regulamentului: „orice persoană care provoacă publicul sau alte persoane prin gesturi, cuvinte sau alte mijloace înainte, în timpul sau după terminarea unui joc, va fi suspendată de la 1 la 6 jocuri dacă este jucător sau antrenor și de la o lună la 3 luni dacă este oficial”.

„Sancţiunea de suspendare aplicată oficialilor are ca efect următoarele interdicţii:  a. de a avea acces în incinta terenului de joc, în tunel, pe culoarele de acces şi la vestiarele echipelor şi ale arbitrilor; b. de a lua loc pe banca de rezerve şi de a conduce echipa în incinta terenului de joc”, se mai arată în regulament.

ADVERTISEMENT

Meciurile la care Elias Charalambous ar putea lipsi de pe banca tehnică a FCSB-ului:

  • FCSB – Oțelul
  • FCU Craiova – FCSB
  • CFR Cluj – FCSB
  • FCSB – Hermannstadt
  • Poli Iași – FCSB
  • FCSB – UTA 

Cum și-a justificat Elias Charalambous gestul

Elias Charalambous a vorbit la finalul meciului cu Dinamo despre gestul obscen făcut, încercând să explice că nu este un gest ieșit din comun și că astfel de lucruri se întâmplă și în unele campionate europene puternice:

ADVERTISEMENT

„Dacă urmăriți meciurile din toate campionatele europene sau din lume, veți vedea că nu e nimic ieșit din comun. Astfel de lucruri se întâmplă peste tot, nu trebuie să ne batem cu capul cu ele.

Chiar dacă îți spun sau îți fac ceva. Se întâmplă, dar nu trebuie să le alimentăm, să luăm fiecare detaliu și să îl transformăm în ceva mai mare”.

ADVERTISEMENT

„V-am zis că va fi un meci greu, meciurile cu Dinamo sunt mereu grele. Nu conta poziția lui Dinamo. Știam că va fi greu. Mă bucur mult, mai ales pentru jucători, am obținut a doua victorie la rând”, a mai spus Elias Charalambous.

ADVERTISEMENT
1,65 este cota BETANO pentru pronosticul „NG” la meciul FCSB - Oțelul Galați