Sport

FCSB, adversari accesibili în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Cum arată traseul spre grupe

FCSB va fi cap de serie în turul întâi preliminar al UEFA Champions League. Care sunt posibilii adversari ai campioanei României.
28.04.2024 | 19:43
FCSB adversari accesibili in turul 1 preliminar al Ligii Campionilor Cum arata traseul spre grupe
FCSB are șanse mari să se califice în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

FCSB a dat lovitura după ce a câștigat titlul în SuperLiga. Noua campioană a României s-a calificat astfel în turul unu preliminar al Ligii Campionilor, unde va fi cap de serie.

FCSB, șanse mari de calificare în turul doi preliminar al Ligii Campionilor

FCSB va avea cel mai probabil un adversar facil în debutul sezonului european din această vară. Echipa lui Gigi Becali ar putea să dea în cel mai rău caz peste campioana Belarusului, Dinamo Minsk, sau Celje din Slovenia.

ADVERTISEMENT

În urna echipelor care nu sunt cap de serie se mai află echipe care pot pune greu probleme FCSB-ului, chiar și fără cele 7-8 transferuri de Champions League promise de Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA.

Este vorba despre Panevezys (Lituania), Ordabassy (Kazahstan), Vikingur (Islanda), Virtus (San Marino), campioana din Luxemburg sau campioana din Gibraltar.

ADVERTISEMENT

FCSB își afla adversarul din primul tur al Ligii Campionilor pe data de 18 iunie

Tragerea la sorți pentru turul întâi preliminar al UEFA Champions League va avea loc pe data de 18 iunie la Nyon. Partidele se vor disputa  9/10 iulie şi 16/17 iulie.

În cazul în care va fi eliminată, FCSB va merge în turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League, unde ar putea fi din nou cap de serie.

ADVERTISEMENT

Campioana României, șanse mici să fie cap de serie în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Adversari dificili pentru FCSB

Din păcate pentru Gigi Becali, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor echipa sa va avea o misiune mult mai dificilă dacă nu va fi cap de serie. FCSB poate întâlni pe Ludogoreț, viitoarea campioană a Cehiei, Sparta Praga, Maccabi Tel Aviv sau Ferencvaros.

Dacă FCSB va avea noroc la tragerea la sorți, ar putea da peste APOEL Nicosia (Cipru) sau Rijeka (Croația), adversari destul de puternici și ei.

ADVERTISEMENT

În cazul în care FCSB va fi cap de serie, șansele de calificare cresc considerabil. Jucătorii lui Elias Charalambous s-ar putea confrunta cu echipe ca Petrocub (Moldova), The New Saints (Ţara Galilor) sau Klaksvik (Feroe).

Tragerea la sorți pentru această fază a competiției va avea loc 9 zile mai târziu, mai exact pe 19 iunie. „Dubla” pentru calificarea în turul trei preliminar se va disputa pe 23/24 iulie şi 30/31 iulie.

Interesant este că în turul trei FCSB va avea șanse mai mari să fie cap de serie deoarece tragerea la sorți pentru turul trei va avea loc pe data de 22 iulie, înainte de desfășurarea meciurilor din turul doi. Așadar, FCSB va va prelua coeficientul echipei pe care o va elimina şi ar putea prinde un loc printre capii de serie.

Cu cine poate juca FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor

FCSB ar putea întâlni în această fază a competiției campioanele din Turcia (Galatasaray), Elveţia (Young Boys Berna), Ucraina (Șahtar Donețk) şi Serbia (Steaua Roșie Belgrad) sau una dintre cele 6 învingătoare calificate din turul trei preliminar.

Tragerea la sorți pentru play-off-ul UEFA Champions League va avea loc pe data de 5 august, înainte de meciurile din turul trei preliminar. Din nou echipele care au un coeficient mai mic îl vor prelua pe cel al echipelor eliminate. Meciurile se joacă pe 20/21 august și 27/28 august.

  • 9/10 iulie e data la care FCSB va debuta în noul sezon în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor