News

Ce temperatură trebuie să ai în casă sau apartament pentru a reduce factura de gaze. Plătești cu 64 de lei mai puțin

Pentru a reduce cu peste 60 de lei factura de gaze, în casă sau apartament trebuie să ai o anumită temperatură. Care este aceasta.
28.01.2024 | 14:29
Ce temperatura trebuie sa ai in casa sau apartament pentru a reduce factura de gaze Platesti cu 64 de lei mai putin
Cum să plătești mai puțin la factura de gaze: iată ce temperatură trebuie să ai în casă sau apartament. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă cu scumpiri la tot pasul și cheltuieli tot mai mari, românii trebuie să știe că pot să reducă factura la gaze. Iată ce temperatură trebuie să aibă în casă sau în apartament.

Cum să plătești mai puțin la factura de gaze: iată ce temperatură trebuie să ai în casă sau apartament

Câte grade trebuie să avem în casă iarna? Iată o întrebare la care găsim fel și fel de răspunsuri. În funcție de organismul fiecăruia, trebuie spus că un corp se adaptează diferit la anumite temperaturi.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din zona medicală spun că 21 – 22 de grade sunt ideale. Dacă vrem însă să facem economie de energie și implicit de bani, suntem sfătuiți să testăm cu 1 – 2 grade mai puțin.

Prin acest gest reducem cu câteva zeci de lei factura lunară. În prezent, foarte mulţi români au în case temperaturi mult mai mari de 23 sau 24 de grade Celsius. Este confortabil, însă nu e indicat, cel puțin nu din punct de vedere al economiilor.

ADVERTISEMENT

Un ”sacrificiu” termic ar aduce bani importanți economisiți în timpul sezonului rece. În cazul în care reducem temperatura standard de 21 de grade cu un 1 – 2 grade, acest lucru ar însemna economii la factură.

Să luăm exemplul unui apartament cu 4 camere din apropierea municipiului București. Dacă vom reduce temperatura cu 1 grad, asta ar însemna o economie de 34 de lei.

ADVERTISEMENT

Suma economisită crește direct proporțional cu scăderea temperaturii din locuință. Astfel, dacă am reduce temperatura cu 2 grade, acest lucru ar însemna la factură o economie de 64 de lei, arată Observator News.

Ce temperatură recomandă OMS

Chiar dacă foarte mulți români preferă să aibă temperaturi extrem de ridicate în casă, există câteva recomandări ale specialiștilor care nu ar fi pe gustul tuturor. Medici români spun că 21 – 22 de grade sunt potrivite.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă o temperatură mult mai joasă, sub 20 de grade, chiar 17 – 18 grade Celsius. Și cetățenii care locuiesc în țările din Vestul Europei preferă să aibă în casă temperaturi scăzute, pentru a economisi bani.

De exemplu, în Germania, chiar și la locul de muncă, temperatura nu trece de 19 grade. În Marea Britanie, experții spun că temperatura ideală, în timpul anotimpului rece, este situată între 18 – 20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: