Life

Câte grade trebuie să ai în fiecare cameră, în sezonul rece

Ce temperatură trebuie să ai în casă, iarna. Iată pe câte grade trebuie să setezi termostatul, astfel încât să nu îți pui sănătatea în pericol
22.01.2024 | 17:13
Cate grade trebuie sa ai in fiecare camera in sezonul rece
Câte grade trebuie să ai în casă iarna. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În luna ianuarie, iarna și-a intrat serios în drepturi. În ultimele zile, termometrele au arătat multe grade cu minus, ceea ce i-a făcut pe români să resimtă frigul mai mult ca niciodată. Însă, chiar dacă suntem în plin sezon rece, este recomandat ca în locuință termometrele să arate o anumită temperatură.

Câte grade trebuie să arate termometrul pentru fiecare cameră în parte

În ultimele zile, românii au resimțit temperaturile scăzute tipice sezonului rece. În mai multe zone din țară, mercurul din termometre a scăzut sub -10 grade Celsius. Pentru că trecerea la temperaturile de iarnă a fost una bruscă, organismul a fost nevoit să se adapteze destul de repede.

ADVERTISEMENT

Iarna, în casă trebuie să existe o temperatură optimă, astfel încât să nu ne confruntăm cu probleme de sănătate. Însă, puține sunt persoanele care știu pe cât să seteze termostatul pe temperatura ideală în această perioadă.

În primul rând, în fiecare cameră ar trebui să se regăsească o altă temperatură. Niciodată nu este recomandat ca într-un apartament sau o locuință cu mai multe camere să fie o temperatură uniformă.

ADVERTISEMENT

Temperaturile dintr-o locuință se ajustează și în funcție de persoanele care locuiesc acolo, dar și de problemele de sănătate pe care le au. De exemplu, într-un apartament unde sunt bebeluși sau persoane în vârstă este normal ca temperatura să fie un pic mai ridicată.

Pericolele la care te expui dacă este mult prea cald în casă

Pentru ca o cameră să fie mediul ideal de locuit, temperatura pe timp de iarnă ar trebui să fie cuprinsă în 20 și 22 de grade Celsius. În această categorie intră, inclusiv, camerele în care locuiesc copiii.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește camerele în care locuiesc persoanele în vârstă, se recomandă ca în aceste spații temperatura să fie menținută la 22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura ideală care îi ajută să stea departe de hipotermie.

În camerele în care stau adulții, temperatura trebuie să ajungă la maxim 21 de grade. Un interval cuprins între 18 și 21 de grade este ideal pentru a nu exista un disconfort termic.

ADVERTISEMENT

În sezonul rece, nu doar temperaturile scăzute din casă pot reprezenta un pericol pentru sănătate, ci și temperaturile ridicate. De cele mai multe ori, românii preferă să fie mai cald, fără să își dea seama că asta i-ar putea afecta.

O temperatura ridicată în casă pe termen lung poate duce la transpirație excesivă, senzații de arsură și nu numai. Inclusiv somnul și calitatea lui pot fi afectate de o temperatură mult prea ridicată.

ADVERTISEMENT
Tags: