Simona Halep

Ce traseu are Simona Halep la WTA Madrid. Posibil duel cu Sorana Cîrstea în sferturile de finală

27.04.2021 | 14:21
Ce traseu are Simona Halep la WTA Madrid Posibil duel cu Sorana Cirstea in sferturile de finala
ADVERTISEMENT

Simona Halep va juca în această săptămână la Madrid, turneu de categorie WTA 1000. Sorana Cîrstea este și ea pe tabloul principal, după ce a primit un wild-card din partea lui Ion Țiriac. Cele două și-au aflat adversarele din turul 1. Dar și că s-ar putea înfrunta în sferturile de finală.

Simona Halep este favorita numărul trei a competiţiei şi va debuta la Madrid contra Sarei Sorribes Tormo, din Spania, locul 46 WTA. Pe care o învingea clar toamna trecută, tot pe zgură, în turul 1 la Roland Garros, scor 6-4, 6-0.

ADVERTISEMENT

În turul 3, Simona Halep ar urma să o înfrunte pe învingătoarea din partida Magda Linette – Saisai Zheng. Elise Mertens, cea pe care Sorana Cîrstea a învins-o la Istanbul, ar putea fi primul cap de serie pe care îl înfruntă Simona Halep, în turul 3.

Simona Halep – Sorana Cîrstea, posibil duel în sferturi la Madrid. Sorana, posibile dueluri cu Azarenka şi Sabalenka înainte

Sferturile de finală ar putea aduce un duel pe care iubitorii tenisului din România îl aşteaptă de mulţi ani, Simona Halep – Sorana Cîrstea. Sorana o înfruntă pe Jessica Pegula în turul 1, iar turul 2 i-ar putea aduce o partidă de vis cu Victoria Azarenka.

ADVERTISEMENT

În fine, până la un posibil duel cu Halep, Sorana ar putea fi nevoită să o învingă şi pe Aryna Sabalenka în turul 3. Astfel că parcursul câştigătoarei de la Istanbul este unul infernal. Ar fi ceva mai uşor pentru Simona Halep, totuşi.

Traseu Simona Halep la WTA Madrid

  • turul 1: Sara Sorribes Tormo
  • turul 2: Magda Linette
  • turul 3: Elise Mertens
  • sferturi de finală: Aryna Sabalenka / Sorana Cîrstea
  • semifinale: Naomi Osaka / Karolina Pliskova
  • finală: Ashleigh Barty / Elina Svitolina
ADVERTISEMENT

Astfel, Sorana Cîrstea este una dintre posibilele adversare din sferturi pentru Simona Halep. Dar Sabalenka şi Azarenka sunt variante ceva mai probabile. Cel mai probabil adversar din semifinale pentru Halep este Naomi Osaka. Karolina Pliskova ar fi o altă variantă pentru penultimul act.

Pe cealaltă parte a tabloului, jucătoare pe care Halep le poate înfrunta doar în ultimul act, sunt Ashleigh Barty, Elina Svitolina, Kiki Bertens, Belinda Bencic sau Garbine Muguruza.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan a adus prima victorie românească la WTA Madrid 2021. A învins-o pe Katerina Siniakova în calificări

Simona Halep ar avea mare nevoie de un rezultat bun la Madrid, mai ales că are 650 de puncte de apărat din 2019, când juca finala competiţiei, pierdută în faţa olandezei Kiki Bertens.

Ana Bogdan a obţinut prima victorie românească la Madrid în 2021. A trecut de Katerina Siniakova, în calificări, scor 7-6, 7-5. În schimb, Jaqueline Cristian a fost eliminată de Su-wei Hsieh, după o partidă de 3 seturi, scor 6-1, 6-7, 0-6. Irina Begu joacă şi ea în turul 1 al calificărilor şi o va înfrunta pe Anna Kalinskaya.

La fel ca la toate turneele din circuit, premiile la WTA Madrid au scăzut drastic în ultima perioadă. 2.614.465 este fondul total de premiere. Iar învingătoarea primeşte un cec în valoare de 315.160 de euro.

ADVERTISEMENT