Life

Ce trebuie să faci dimineața înainte să bei cafeaua. Obiceiul care îți schimbă toată ziua în bine

Majoritatea oamenilor își încep dimineața cu o cafea care să le ofere energia optimă pentru o nouă zi.
20.04.2024 | 15:27
Ce trebuie sa faci dimineata inainte sa bei cafeaua Obiceiul care iti schimba toata ziua in bine
Regulile care asigură plăcerea de a savura cafeaua de dimineață / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, dimineața trebuie respectate câteva lucruri, transformate chiar în obicei, pentru ca energia de la cafea să fie una optimă pentru fiecare dintre noi. Iar bunăstarea generală se va face simțită imediat dacă sunt respectate câteva reguli.

Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua de dimineață

Înainte de a bea cafeaua de dimineață sunt de respectat câteva reguli. Nu de altceva, dar, susțin specialiștii citați de Medicool, în caz contrar, pot fi eliberați hormoni de stres, adică cortizol și adrenalină. Iar prima regulă este ca stomacul să nu fie gol.

ADVERTISEMENT

Hormanul cortizol este esențial pentru trezire. Doar că, dacă este produs în exces, apare un stres nedorit. Ba chiar pot apărea și efecte negative la nivelul intestinelor sau glandelor suprarenale. Pentru a contracara apariția unor asemenea efecte nedorite, câteva reguli simple trebuie respectate.

În primul rând, înainte de a bea cafeaua este bine să consumi alimente bogate în fibre și proteine. O sursă integrală de fibre, precum semințele de chia sau alte verdețuri pot asigura și reglarea glicemiei, esențială pentru ca obiceiul cafelei de dimineață să fie plăcut.

ADVERTISEMENT

Apoi, proteinele sunt esențiale în reglarea nivelului de zahăr în sânge. Câteva ouă, la micul dejun, un smoothie cu pudră proteică sunt perfecte pentru a fo consumate înainte de cafea. Desigur, hidratarea este la fel de importantă, mai ales că noaptea corpul pierde cantități importante de apă.

Regulile care asigură plăcerea de a savura cafeaua de dimineață

Cum hidratarea este forate importantă, imediat cum te trezești este bine să bei un pahar mare de apă. Și, desigur, de-a lungul zilei trebuie să consumi suficientă apă pentru a asigura corpului un echilibru din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Un alt obicei care asigură plăcerea în a savura cafeaua de dimineață este răbdarea. Nu ar strica să aștepți o oră, o oră și jumătate înainte de a savura ceașca de cafea. De asemenea, nu ar strica să ieși la soare înainte de a bea cafeaua de dimineață.

Nu ar strica chiar să faci și o mică plimbare de dimineață. În acest fel, susțin specialiștii citați, este asigurată adaptarea organismului la ritmul circadian. Iar combinația dintre lumină și mișcare asigură echilibrul general al organismului.

ADVERTISEMENT

În plus, susțin specialiștii, te poți asigura că nivelul hormonilor este unul optim. De asemenea, dacă vrei să faci mișcare înainte de cafeaua de dimineață este perfect. În acest fel, nivelul adrenalinei și al cortizolului este reglat natural.

ADVERTISEMENT