Life

Ce să pui în cafeaua de dimineață ca să fie mai sănătoasă. Ingredientul banal care face minuni pentru organism

Dacă vrei să faci cafeaua de dimineață mai sănătoasă, nu trebuie decât să adaugi acest ingredient banal în ea. Va face diferența cu siguranță.
13.04.2024 | 06:30
Ce sa pui in cafeaua de dimineata ca sa fie mai sanatoasa Ingredientul banal care face minuni pentru organism
Ce să pui în cafeaua de dimineață ca să fie mai sănătoasă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce să pui în cafeaua de dimineață ca să fie mai sănătoasă? Această băutură este nelipsită din viețile multor români. Sunt persoane care o consumă pentru gustul său, altele pentru beneficiile sale.

Ce să pui în cafeaua de dimineață ca să fie mai sănătoasă

Cafeaua vine într-adevăr cu numeroase beneficii pentru organismul nostru. Au tot fost efectuate studii de-a lungul anilor, iar rezultatele au fost unele de-a dreptul surprinzătoare. Dr. Samuel Mathis, MD, profesor asistent de medicină de familie la Universitatea din Texas Medical Branch, confirmă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, persoanele care consumă des cafea au mai puține evenimente cardiovasculare. Mai mult de atât, un consum regulat de cafea poate să reducă riscul de hipertensiune arterială, iar beneficiile nu se opresc doar aici.

„Unele studii au descoperit că băutorii de cafea au mai puține evenimente cardiovasculare, în comparație cu cei care nu consumă cafea. Consumul regulat de cafea reduce riscul de hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă și ritm cardiac anormal”, spune el.

ADVERTISEMENT

Ce să pui în cafeaua de dimineață ca să fie mai sănătoasă? Se poate să ai și mai multe beneficii decât ai fi crezut. Sunt persoane care adoră să bea cafeaua cu lapte, zahăr, sau chiar cu frișcă.

Scorțișoara, un ingredient cheie

Dacă adaugi însă scorțișoară în cafea, vei avea doar de câștigat. Un alt specialist spune că, potrivit studiilor, scorțișoara este un ingrediente cheie, iar când este combinată cu niște cafea, avem doar de câștigat.

ADVERTISEMENT

Aceasta poate să scadă nivelul zahărului din sânge. Totodată, scorțișoara întărește sistemul imunitar, ne protejează inima, dar și creierul. Și poate fi de mare ajutor și în cazul persoanelor care au colesterolul ridicat.

„Unele studii arată că scorțișoara poate scădea nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 și poate reduce nivelul ridicat al colesterolului și trigliceridelor. Scorțișoara ne întărește sistemul imunitar, scade riscul de cancer și adaugă un efect protector pentru inima și creierul nostru”, spune dr. Mehta.

ADVERTISEMENT

Dacă adaugi scorțișoară în cafea, deci, o faci să fie mai sănătoasă. Pe de altă parte, dacă adaugi zahăr sau alți îndulcitori artificiali, faci opusul. Specialiștii spun că aceste două ingrediente nu sunt sănătoase pentru inimă, astfel că mai bine le evităm.

ADVERTISEMENT