Life

Ce trebuie să faci pentru a avea un somn odihnitor. Sfaturile medicilor care lucrează la Urgențe

Sfaturile care te vor ajuta să te odihnești mult mai bine. Sunt puse în practică de medici, iar rezultatele sunt garantate.
12.04.2024 | 22:31
Ce trebuie sa faci pentru a avea un somn odihnitor Sfaturile medicilor care lucreaza la Urgente
Ce trebuie să faci pentru a te odihni corespunzător. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm cât de important este somnul pentru organism. Din păcate, ritmul de viață alert îi privează pe foarte mulți de o odihnă corespunzătoare. Pentru că între a dormi și a te odihni este o diferență, este esențial să știi cum să îți asiguri cele mai bune condiții pentru a te bucura de un somn odihnitor.

Cum să te trezești odihnit în fiecare zi

Rutina cotidiană și-a pus amprenta asupra stilului de viață al multor persoane. Din cauza agitației de zi cu zi, dar și a stresului, unii oameni abia dacă reușesc să se odihnească corespunzător câteva ore pe seară.

ADVERTISEMENT

Odihna depinde de mai mulți factori, iar unii dintre ei sunt esențiali, mai ales atunci când avem la dispoziție timp puțin pentru a ne reîncărca bateriile. Medicii care lucrează la Urgențe știu cel mai bine cum este să de odihnești în câteva ore cât pentru o zi întreagă.

Dată fiind profesia lor, acești medici sunt mereu în stare de alertă. Însă, la fel ca în cazul altor persoane și ei au nevoie de odihnă. Cum timpul este cel mai mare inamic al lor, acestora nu le-a rămas decât să găsească soluții benefice pentru ei.

ADVERTISEMENT

Medicii de la Urgențe nu au păstrat secretul doar pentru ei, ci l-au împărtășit cu toți cei interesați. Astfel, data viitoare când vrei să ai parte de un somn liniștitor, poți să pui în aplicare sfaturile lor. Rezultatele sunt garantate.

Sfaturi pentru un somn liniștitor și odihnitor

Primul și poate cel mai important factor de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să vă odihniți este lumina. Se recomandă ca în dormitor lumina să fie difuză, astfel încât să creeze senzația de întuneric. Întunericul este cel care stimulează producția de melatonină.

ADVERTISEMENT

La fel de importantă este și alimentația. Dacă vreți să aveți un somn liniștit, nu este recomandat să mâncați cu puțin timp înainte de a vă odihni. De asemenea, dacă vreți să nu pierdeți prea mut timp încercând să adormiți, puteți opta pentru un duș cu apă caldă.

Dacă faceți parte din categoria celor care preferă să adoarmă cu un sunet pe fundal, atunci muzica ambientală poate fi de mare folos. De obicei, sunetele ambientale împiedică trezirea bruscă.

ADVERTISEMENT

Medicii care lucrează la Urgențe susțin că o rutină de exerciții este esențială, mai ales dacă este practicată cu regularitate. Exercițiile ajută și mai mult somnul dacă sunt făcute cu puțin timp înainte de a merge la culcare.

Însă, cel mai important aspect pentru un somn liniștitor este alegerea unei saltele confortabile. Cele mai recomandate sunt acele saltele care permit alinierea coloanei vertebrale. Pe lângă toate aceste sfaturi, mai puteți opta și pentru o lenjerie comodă, pentru un miros îmbietor, dar și pentru o temperatură optimă care să vă asigure confortul.

ADVERTISEMENT
Tags: