Life

Planta interzisă în dormitor. Îți tulbură somnul și e considerată toxică

Această plantă este interzisă în dormitor. Îți tulbură somnul și de altfel e considerată toxică. Ce alte efecte negative are?
04.03.2024 | 13:19
Planta interzisa in dormitor Iti tulbura somnul si e considerata toxica
Planta interzisă în dormitor. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Această plantă este interzisă în dormitor. Evită să o achiziționezi și să o ai și în alte camere. Nu doar că îți tulbură somnul, dar e considerată toxică și are numeroase efecte negative.

Planta interzisă în dormitor

O plantă cu un aspect extrem de plăcut e interzisă în dormitor. Dacă era pe lista ta de cumpărături, sau dacă o ai deja cumva în casă, mai bine scapi de ea, pentru că nu îți aduce niciun fel de beneficiu.

ADVERTISEMENT

O mulțime de persoane adoră plantele de interior. Ele pot schimba aspectul casei noastre. Mai mult de atât, oferă oxigen și de asemenea, unele dintre ele pot avea și un miros cât se poate de plăcut.

Nu toate plantele trebuie să stea însă în casă. Sunt plante toxice pentru animale, iar altele toxice pentru copii. Totodată, dacă ai alergii, ar fi bine să fii mai atent atunci când alegi plantele de interior.

ADVERTISEMENT

Această plantă toxică interzisă în dormitor despre care vorbim e preferata multor persoane. Schimbă decorul camerei total și parcă aduce un aer curat. Ar fi bine însă să știm mai multe despre ea.

De ce nu e bine să ai bonsai în dormitor

Este vorba despre bonsai. Deși arată bine, planta poate provoca strănut, iritații, dar și congestie nazală în cazul celor alergici. Iar asta ne poate strica somnul. De asemenea, frunzele acestei plante, atunci când sunt rupte sau tăiate, pot cauza erupții cutanate.

ADVERTISEMENT

O altă plantă interzisă în dormitor este oleanderul. O plantă drăguță, cu flori colorate, dar extrem de toxică. Poate nu știai, dar această plantă face rău atât oamenilor cât și animalelor.

Specialiștii spun că toate părțile plantei conțin substanțe toxice, inclusiv florile, dar și frunzele. Iar asta o face să fie extrem de periculoasă. Ce poți să pățești dacă ai această plantă în interior? Te poți confrunta cu simptome neplăcute precum greață, tulburări digestive și chiar și aritmii cardiace.

ADVERTISEMENT

Dacă totuși adori această plantă și vrei să o ai în casă, cel mai bine o pui într-un loc mai ferit. Recomandat ar fi să nu aibă acces la ea animalele de companie și nici copiii, pentru a fi în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT
Tags: