Life

Comoara din adâncurile pământului. Ce au descoperit cercetătorii în scoarța terestră

Comoara din adâncurile pământului descoperită de cercetători este una complet neașteptată. Ce s-a găsit în scoarța terestră?
29.04.2024 | 19:06
Comoara din adancurile pamantului Ce au descoperit cercetatorii in scoarta terestra
Comoara din adâncurile pământului. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Comoara din adâncurile pământului a generat mare interes. Cercetătorii au făcut o descoperire complet neașteptată în scoarța terestră. Despre ce este vorba și ce lucruri noi s-ar putea întâmpla mai departe?

Comoara din adâncurile pământului

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern din SUA au făcut descoperirea, care a fost catalogată de presa străină ca fiind una ”senzațională”. Comoara din adâncurile pământului este chiar un rezervor ascuns de apă.

ADVERTISEMENT

Iar descoperirea pare să confirme convingerile anterioare privind proveniența apei de pe planetă. Mai mult de atât, ar putea schimba multe, inclusiv faptul că sursa oceanelor ar putea fi alta.

Cum s-a aflat totul și ce planuri au autorii acestei cercetări? Cercetătorii s-au bazat pe o rocă specială. Este vorba despre roca albastră, găsită în mantaua Pământului. Aceasta are capacitatea de a reține apă.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult, iar echipa de cercetători a detectat rezerva imensă de apă subterană. Ce schimbă această descoperire? Comoara din adâncurile pământului este cu adevărat revoluționară. Nu doar că deschide noi perspective, dar ridică și semne de întrebare.

Ce au descoperit cercetătorii în scoarța terestră

Aceasta ar putea explica complexitatea geologiei pământului. De asemenea, cercetătorii spun că descoperirea poate fi în același timp și o sursă de inspirație pentru noi cercetări privind natura și evoluția planetei.

ADVERTISEMENT

Ce impact va avea descoperirea? Comoara din adâncul pământului poate face lumină la un mister geologic. Mai exact, este vorba despre nivelul oceanelor de pe planetă. În ciuda schimbărilor climatice, nivelurile au rămas stabile.

De asemenea, cercetătorii au mai luat în calcul și un posibil ciclu intern ascuns al apei. Acesta ar fi motivul pentru care oceanele rămân stabile, indiferent de schimbările care au loc din punct de vedere climatic.

ADVERTISEMENT

Mai departe, cercetătorii au în plan să afle mai multe. Aceștia vor să extindă studiile la nivel global. Scopul este acela de a înțelege amploarea și implicațiile acestui fenomen. Totodată, se dorește și elucidarea unui alt mister.

Cercetătorii vor să afle modul în care se face gestionarea apei la nivelul interior al pământului, de fapt. În același timp, se mai are în vedere și posibilitatea în care fenomenele de la suprafață pot influența sau nu acest lucru.

ADVERTISEMENT
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală...
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa...
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa de nici 3 anișori dispăruse ieri la Breasta, în Dolj
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul...
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul s-a lăudat că le dă oxigenul cu care trăiesc
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie...
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie să rostești această rugăciune
Noua lege aduce impozite pentru mulți pensionari
Noua lege aduce impozite pentru mulți pensionari
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”