News

Ce trebuie să știe românii care nu vor să mai returneze ambalajele contra garanție la magazin. Metoda prin care nu mai duci PET-urile înapoi și nu mai pierzi 50 de bani

Românii care nu vor să mai returneze ambalajele contra garanție la magazin au o alternativă la îndemână. Metoda care te scapă de drumul cu PET-urile și de plata a 50 de bani.
30.03.2024 | 17:57
Ce trebuie sa stie romanii care nu vor sa mai returneze ambalajele contra garantie la magazin Metoda prin care nu mai duci PETurile inapoi si nu mai pierzi 50 de bani
Românii care nu vor să mai returneze ambalajele contra garanție la magazin au găsit o alternativă. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care nu vor să mai returneze periodic ambalajele contra garanție la magazin au o alternativă la îndemână. Metoda pe care o pun în aplicare, în ultima perioadă, tot mai mulți cetățeni.

Românii care nu vor să mai returneze ambalajele contra garanție la magazin au găsit o alternativă. Metoda prin care nu mai duci PET-urile înapoi și nu mai pierzi 50 de bani

Din toamna anului trecut, Sistemul Garanție-Returnare a devenit funcțional în România. Conform acestuia, românii plătesc mai mult cu 50 de bani pentru băuturile îmbuteliate în recipiente reciclabile.

ADVERTISEMENT

Ulterior, cetățenii recuperează banii prin returnarea ambalajelor la punctele special amenajate. Nu toți sunt mulțumiți de acest sistem, astfel că ei caută soluții alternative pentru a nu mai duce PET-uri la magazin și a nu mai plăti cei 50 de bani în plus.

Mulți cetățeni au găsit deja o alternativă. În ultimele săptămâni, cănile cu filtru și purificatoarele de apă au câștigat tot mai mult teren în România. Tot mai mulți renunță la apa îmbuteliată.

ADVERTISEMENT

Factorul decisiv care îi face pe români să apeleze la aceste noi metode este prețul ridicat. Apoi, cetățenilor nu le prea convine să păstreze ambalajele intacte și să mai facă și un drum în plus la magazin pentru a recupera cei 50 de bani. Astfel, au decis să treacă la apa filtrată de la robinet.

Cu aceste noi sisteme, oamenii nu mai cumpără apă plată. Recent, un magazin a vândut, în doar o lună, sute de căni filtrante unor clienți care vor să facă economie, notează Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai car bidoane cu apă tot timpul și apoi să le depozitez, e mai comod așa. Făcând un calcul, e și mai ieftin. O rezervă de 35 de lei ajunge cam o lună”, spune un cetățean pentru sursa citată.

O altă femeie admite că noul sistem nu îi convine deloc. ”Asta cu garanția să știți că e o problemă pentru mine. Adică să le iei, să le aduci. Pentru mine e o problemă”.

ADVERTISEMENT

Noile metode, mai economice

Directorul unui magazin de electrocasnice spune că aceste căni cu filtru reprezintă o soluție mai economică. ”Este mai economic, dacă facem un calcul la sfârșit de lună, iar al doilea motiv ar fi comoditatea.

Prețurile la o cană cu filtru pleacă de la 100 de lei și pot ajunge până la 250-350 de lei maxim. Filtrele costă între 30-35 de lei și vin fie în variantă singulară, fie în set de mai multe”, afirmă acesta, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT