Life

Ce trebuie să știi pentru a avea murături perfecte. Ce faci pentru a evita formarea florii de deasupra

Borcanele cu murături sunt la loc de cinste în fiecare cămară și sunt mândria gospodinelor. Cum facem să scăpăm de floarea de deasupra legumelor preferate.
11.08.2022 | 17:12
Ce trebuie sa stii pentru a avea muraturi perfecte Ce faci pentru a evita formarea florii de deasupra
Cum scapi de floarea din borcanele cu murături. Ingredientul care nu trebuie să lipsească. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știi pentru a avea murături bune pentru sezonul rece. FANATIK îți spune ce trebuie să faci pentru a evita formarea florii de deasupra, care de cele mai multe ori apare la două săptămâni după pregătirea borcanelor.

Cum scapi de floarea din borcanele cu murături. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Borcanele cu murături au frecvent floare deasupra și aceasta apare din cauza apei de la robinet care este mai dură decât cea îmbuteliată. E foarte important ca apa să fie fiartă înainte de fi folosită la saramura legumelor preferate.

ADVERTISEMENT

În plus, floarea poate fi prezentă și pentru că a fost utilizată sare iodată, nu specială pentru murături. Pentru a evita formarea sa unele gospodine obișnuiesc să țină cont de un ingredient cumpărat direct din farmacie.

Mai exact, foarte multe femei adaugă în borcane câte o pastilă cu aspirină care acționează la fel ca un conservant și împiedică fermentarea legumelor. Ulterior, conservele se vor păstra un timp mai lung în cămară.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru a scăpa de floarea din murături

Un alt sfat util pentru a scăpa de floarea din murături este legat de condimente. Acestea nu sunt folosite numai pentru aromă, ci au și un rol antibacterian, cele mai utilizate fiind boabele de muștar, dafinul și hreanul.

Crenguțele de vișin, rădăcinile de hrean sau ardeiul iute uscat sunt foarte bune pentru a păstra legumele din borcane tari pentru o perioadă cât mai lungă.

ADVERTISEMENT

Este obligatoriu să se folosească sare neiodată de fiecare dată când ne apucăm să punem la borcane tot felul de produse pentru sezonul rece. De asemenea, în varza murată e bine să se pună busuioc ca zeama să fie bună luni întregi.

Gospodinele știu că borcanele nu trebuie să stea în camere calde, ci în locuri întunecate, răcoroase și aerisite, de aceea bunicile noastre preferau să le ducă direct în beci.

ADVERTISEMENT

Temperatura este foarte importantă și nu trebuie să depășească maxim 10 grade Celsius. Totodată, borcanele cu murături trebuie să fie închise etanș, iar capacele să fie curate și cumpărate cu puțin timp înainte.

ADVERTISEMENT
Tags: