Life

Ce ulei să folosești, de fapt, când prăjești pește. Greșeala pe care o fac mulți români

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit pește. Mulți români fac această greșeală fără să știe și afectează gustul preparatului.
23.04.2024 | 20:04
Ce ulei sa folosesti de fapt cand prajesti peste Greseala pe care o fac multi romani
În ce ulei se prăjește, de fapt, peștele. Sursa foto: colaj Fanatik/ Unsplash/ Youtube
ADVERTISEMENT

Peștele prăjit este un preparat delicios și nu foarte greu de obținut, însă are și acesta secretele sale. Există, de fapt, un ulei pe care este bine să-l folosești pentru a avea un gust deosebit.

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit pește

Atunci când vine vorba despre a găti pește prăjit, pașii nu sunt atât de mulți, iar procesul nu este dificil. Însă, există anumite trucuri pe care bucătarii profesioniști le știu și le folosesc întotdeauna.

ADVERTISEMENT

Majoritatea românilor folosesc pentru gătit ulei de floarea-soarelui, care se găsește în orice bucătărie. Însă, pentru pește ar trebui ales un alt sortiment, care să nu influențeze gustul și să scoată mult mai puțin fum.

Astfel că, cel mai bun ulei pentru prăjit pește este cel de rapiță. Acesta are conținut scăzut de grăsimi saturate și oferă un gust delicios preparatului. Uleiul de rapiță are un punct de fum ridicat și un gust destul de neutru.

ADVERTISEMENT

Faptul că este o sursă de acizi grași omega-3, ceea ce îl face și o alegere mai sănătoasă. De menționat este că nici uleiul de măsline nu este o alegere foarte potrivită pentru prăjirea peștelui, notează spynews.ro. 

De ce nu este bine să prăjești peștele în ulei de măsline

Chiar dacă unele persoane consideră că este o alternativă a uleiului de floarea-soarelui, uleiul de măsline are un punct de fum relativ scăzut. Astfel că, atunci când începe să de descompună, produce fum și compuși ce pot afecta sănătatea.

ADVERTISEMENT

Iar în momentul în care folosești pentru prăjit ulei de măsline, acesta se poate arde și poate forma arome neplăcute. Cei care își doresc să simtă gustul real al peștelui ar trebui să opteze pentru un alt sortiment.

Atunci când folosești ulei de rapiță, pașii pentru prepararea peștelui rămân aceiași. Peștele se curăță și se spală bine, apoi se porționează și se asezonează pe ambele părți cu sare și piper.

ADVERTISEMENT

Pentru a obține o crustă crocantă, poți să-l treci prin făină. Încălzește apoi uleiul de rapiță și când este încins adaugă bucățile de pește. Lasă-le să se prăjească câte 3-4 minute pe fiecare parte.

ADVERTISEMENT