Deși este unul dintre cele mai sănătoase alimente, mulți evită să gătească pește acasă, mai ales când este vorba de prăjire, pentru că știu că o sa iasă mult fum. Din fericire, exista trucuri la îndemână care te scapă rapid de această problemă.
Peștele se numără printre cele mai sănătoase produse și nutriționiștii îl recomandă. După orice rețetă ai alege să-l gătești este delicios, dar procesul este cel care dă bătăi de cap multor persoane. Mai ales atunci când este prăjit, mirosul persistă în casă, în ciuda hotelor performante cu care este dotată bucătăria.
Pentru această problemă există un truc secret. Bucătarii profesioniști îl folosesc atunci când vor să prepare pește fără să iasă fum. Este mai simplu sa-l pregătești la cuptor, în folie de aluminiu sau în hârtie de copt. Dar atunci când ți-e poftă de pește prășit, iată ce poți face.
Pentru a neutraliza mirosurile deranjante pe care le emană în timpul prăjirii, cea mai eficientă metodă este înmuierea lui în lapte sau în lămâie cu apă. Tot ce trebuie să faci este să-l lași timp de 20 de minute într-un castron cu unul dintre aceste soluții.
Ulterior, clătește-l bine în apă rece și poți să-l pui în tigaie, urmând să te bucuri de gustul delicios al unui pește gătit în casă, fără să te lupți să scapi de fum și să fie nevoie să bagi după la spălat toate perdelele ori lenjeriile.
În plus, ai mare grijă, dacă ai posibilitatea, să închizi întotdeauna ușile și geamurile, dar și să arunci toate resturile de pește care rămân după masă. Pentru a evita alterarea lor ori apariția gândacilor.
Există însă și alte variante. Poți evita să umpli casa de miros și fum atunci când prăjești pește dacă pui în cratița în care urmează să-l gătești o hârtie de copt. Pune uleiul la încins normal, iar după ce adaugi și carnea. Acoperă ulterior cu încă un strat de hârtie de copt.
Fă-i câteva găuri cu o scobitoare după ce te-ai asigurat că aceasta este prinsă bine de marginile vasului. Un alt truc util este să adaugi pe lângă pește și câteva rondele de cartofi cruzi, pe care să le schimbi de fiecare dată când e nevoie.
Ca să eviți să iasă fum atunci când prăjești pește poți să pui în ulei și câteva felii de măr sau zeama de la jumătate de lămâie. De altfel, o oală cu apă și oțet lăsată să fiarbă lângă tigaie va elimina mirosurile.