Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la Indian Wells 2022! Va mai juca două turnee în SUA

Simona Halep a fost eliminată de Iga Swiatek în semifinalele Indian Wells, însă va rămâne în Statele Unite ale Americii până la începutul lunii aprilie, pentru încă două turnee.
19.03.2022 | 05:14
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa eliminarea de la Indian Wells 2022 Va mai juca doua turnee in SUA
Cum arată programul Simonei Halep după eliminarea de la Indian Wells 2022 (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Aventura Simonei Halep la Indian Wells s-a terminat în semifinale, unde a fost învinsă de Iga Swiatek, scor 6-7(6), 4-6. Românca a ratat şansa să joace a doua finală a sezonului, după ce a suferit o accidentare care nu a lăsat să joace la nivelul maxim.

Cum arată programul Simonei Halep după eliminarea de la Indian Wells 2022

Simona Halep va participa la WTA Miami 2022, turneu care se va disputa în perioada 21 martie – 3 aprilie, dacă problemele medicale o vor lăsa. La această competiţie, românca va fi cap de serie numărul 24 şi are bye în turul 1.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, Simona Halep va intra pe teren abia din turul 2, aşa cum s-a întâmplat şi la Indian Wells 2022, unde a fost tot cap de serie numărul 24. La Miami, pe lista favoritelor se va afla şi Sorana Cîrstea, cap de serie 25.

După WTA Miami, Simona Halep va participa la WTA Charleston. Va fi pentru prima oară când jucătoarea de 30 de ani va juca la acest turneu, primul pe zgură din actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Simona Halep o va reîntâlni pe Iga Swiatek în aprilie

Pe 15 şi 16 aprilie sunt programate meciurile din barajul pentru calificarea la turneul final din Billie Jean King Cup. Româna se va duela cu Polonia, la Radom, pe hard.

Astfel, Simona Halep şi Iga Swiatek, adversara din semifinalele Indian Wells 2022, se vor reîntâlni. Horia Tecău, proaspăt căpitan nejucător al echipei României, a anunţat că Gabriela Ruse, Irina Begu şi Monica Niculescu vor mai face parte din lot.

ADVERTISEMENT

Pentru Simona Halep, primăvara lui 2022 va mai însemna, cel mai probabil, participări la turneele WTA Stuttgart (18-24 aprilie), WTA Madrid (25 aprilie-8 mai), WTA Roma (9-15 mai) şi Roland Garros (23 mai-5 iunie).

Simona Halep este în Top 20 WTA după semifinala de la Indian Wells 2022

Înainte de Indian Wells 2022, Simona Halep ocupa locul 26, însă prestaţia bună din California, unde a ajuns până în semifinale, a propulsat-o în Top 20 WTA. După primul turneu al primăverii, românca va urca până pe locul 19, cu 2.222 de puncte.

ADVERTISEMENT

La Indian Wells 2022, Simona Halep le-a eliminat pe Ekaterina Alexandrova, Cori Gauff, Sorana Cîrstea şi Petra Martic, ca apoi, în semifinale, să fie învinsă de Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT