Life

Cea mai bună rețetă de lasagna. Iată cum poți face acasă deliciosul preparat italienesc

Ce pași trebuie să urmezi pentru a prepara cea mai delicioasă lasagna chiar la tine acasă. Rețeta cu care nu vei da greș niciodată
05.01.2024 | 16:29
Cea mai buna reteta de lasagna Iata cum poti face acasa deliciosul preparat italienesc
De ce trebuie să ții cont dacă vrei să gătești lasagna acasă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Lasagna este unul dintre cele mai reprezentative preparate pentru italieni. Cu timpul, acest fel de mâncare a început să câștige teren și la noi în țară. Lasagna se găsește sub diverse forme pe rafturile magazinelor, gata preparată, numai bună de băgat la cuptor. Însă, dacă vrei să prepari la tine acasă lasagna, îți propunem o rețetă foarte simplă.

Regulile de care trebuie să ții cont înainte de a prepara lasagna

Lasagna este unul dintre cele mai delicioase preparate din lume. De obicei, italienii sunt recunoscuți pentru felurile lor de mâncare deosebite, iar lasagna nu face nici ea excepție. Deși poate părea complicat de preparat acasă, rețeta de lasagna este una foarte simplă și versatilă.

ADVERTISEMENT

Lasagna este un preparat foarte versatil. Aceasta poate fi gătită sub diverse forme, în funcție de gusturile fiecăruia. Poate fi cu brânză, cu carne, cu legume sau în orice altă combinație pe care și-o dorește bucătarul.

Pe cât de lejeră și permisă este rețeta, pe atât de stricte sunt regulile pe care cei care vor să prepare lasagna acasă trebuie să le respecte. Pentru ca preparatul să iasă la ca carte și să fie unul delicios, trebuie urmate câteva reguli simple.

ADVERTISEMENT

Prima și cea mai importantă este legată de ingredientele folosite. Se recomandă ca acestea să fie de calitate și cât mai proaspete. Ricotta și sosul de roșii proaspete dau un gust mult mai intens și mai aromat preparatului.

Cei care optează pentru lasagna cu sos bolognese, trebuie să știe că gustul va fi unul mult mai intens. Acest sos trebuie gătit mereu împreună cu ceapă, morcov și țelină, toate tocate fin, dar și carne proaspătă de vită sau porc.

ADVERTISEMENT

Pentru ca lasagna să se coacă mult mai rapid, este recomandat ca foile să fie fierte înainte. De obicei, instrucțiunile lor de preparare se află pe ambalaj. După ce au fost fierte, între fiecare se creează un strat generos de sos bolognese, ricotta și mozzarella.

Pentru ca lasagna să își păstreze aroma pe tot parcursul coacerii sale, este recomandat să fie acoperită cu o folie de aluminiu. Pentru un gust mai aromat, puteți pune busuioc, oregano, sau pătrunjel.

ADVERTISEMENT

Cea mai rapidă rețetă prin care poți să prepari lasagna acasă

Pentru rețeta clasică de lasagna cu carne de vită, ai nevoie de 2 cutii de roșii decojite, un pachet de foi de lasagna, 2-3 căței de usturoi și 100 de ml de vin alb.

De asemenea, mai sun necesare și 200 g de cașcaval ras, 100 g de mozzarella, 2 linguri de ulei și 50 de grame de unt. Tot de pe lista de ingrediente mai fac parte și 70 g de făină, 1 litru de lapte, nucșoara, 4 ciuperci albe, 2 cepe și 500 de grame de carne tocată.

Pentru început, se prepară sosul de carne. Într-un tigaie se pun la călit în unt cepele tocate, ciupercile și usturoiul tocate mărunt. Apoi, se adaugă carnea, roșiile și peste se toarnă uleiul și vinul. Acest amestec se lasă pe foc timp de 45 de minute.

Sosul alb de lasagna se prepară și el la fel de simplu. Într-un vas se pune laptele la fiert. Untul se topește și el separat, după care se adaugă faină. Acest amestec se lasă la răcit 10 minute, apoi se adaugă laptele. Totul se mai fierbe din nou, 5 minute, după care se condimentează după gust.

Lasagna se prepară într-o tavă încăpătoare, pe fundul căreia s-a pus, în prealabil, sosul alb. Foile de lasagna care au fost fierte înainte se intercalează cu un strat generos cu carne. La final, se presară cașcaval. Cu cinci minute înainte de a fi scoasă din cuptor, se pune mozzarella.

ADVERTISEMENT