Life

Cea mai bună rețetă pentru pandișpan pufos. Are un secret genial în spate

Cea mai bună rețetă pentru pandișpan pufos. Are un secret genial care îl face să iasă perfect de fiecare dată și cu un gust delicios.
13.01.2023 | 20:21
Cea mai buna reteta pentru pandispan pufos Are un secret genial in spate
Cea mai bună rețetă pentru pandișpan pufos. Foto Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Cea mai bună rețetă pentru pandișpan pufos. Îți va ieși de fiecare dată perfect dacă urmezi întocmai pașii pe care îi vom parcurge mai jos.

Rețetă de pandișpan pufos. Are un secret genial în spate

Pandișpanul poate fi o soluție simplă pentru când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai prea multe ingrediente la dispoziție sau nu vrei să te complici prea mult în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Dar există o rețetă secretă de pandișpan care îl face pufos de fiecare dată și un deliciu pentru cei care îl consumă.

Lista de ingrediente de care ai nevoie este următoarea:

– 10 ouă
– 250 g zahăr (10 linguri cu vârf)
– 250 g făină 00 (10 linguri cu vârf)
– 1 praf de sare
– arome după gust

ADVERTISEMENT

Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont este că nu se folosește făina pentru cozonac pentru această rețetă.

Dar adevăratul secret genial din spatele acestei rețete este chiar matematica! Mai precis, cantitatea de ouă este egală cu suma dintre cantitaea de făină și de zahăr. Un ou are circa 50 de grame, iar făina cu zahărul au împreună tot 50 de grame.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară pandișpanul perfect. Rețeta pas cu pas

Începem rețeta de pandișpan prin a separa albușurile de gălbenușuri. Pe acestea din urmă le batem puțin cu sare, iar albușurile se bat o spumă tare, după care punem peste ele și zahărul.

Continuăm să batem albușurile cu zahărul până când acesta este topit de tot. Cel mai bine ar fi să folosiți zahăr tos pentru această rețetă, pentru că va da o textură mult mai pufoasă pandișpanului față de cel pudră.

ADVERTISEMENT

Odată ce și acest pas este gata, atunci putem să punem albușurile peste gălbenușuri, treptat, și să le amestecăm ușor, cu o paletă sau lingură de lemn.

Punem vanilie peste amestec, iar apoi făina, care trebuie cernută înainte pentru a fi mai aerată. După ce am încorporat și făina, punem totul la copt la 160 de grade pentru 30 sau 40 de minute. Pentru ca pandișpanul să se taie frumos, el trebuie lăsat să se răcească înainte de consum.

ADVERTISEMENT
Tags: