Life

Cum să cumperi cea mai bună făină pentru cozonacul de Crăciun. Ce trebuie să scrie pe pachet

Detaliul care nu trebuie să-ți scape de pe pachetul de făină. La ce trebuie să fii atent atunci când îl cumperi, pentru a prepara cel mai bun cozonac de Crăciun.
12.12.2022 | 19:34
Cum sa cumperi cea mai buna faina pentru cozonacul de Craciun Ce trebuie sa scrie pe pachet
La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un pachet de făină pentru cozonacul de Crăciun. Sursa foto: Jamila Cuisine, Magnolia Land, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sărbătorile de iarnă, în special Crăciunul, bate la uși, iar gospodinele vor să pregătească cele mai gustoase bucate tradiționale. Pentru cozonac, ele trebuie să aibă cele mai potrivite ingrediente, inclusiv cel mai bun pachet de făină.

Cum să cumperi cel mai bun pachet de făină pentru cozonacul de Crăciun. Detaliul care nu trebuie să-ți scape

Atunci când merg la cumpărături, multe gospodine tind să aleagă, adesea, un pachet de făină în funcție de preț sau marcă, însă, nu acestea sunt un indiciu esențial pentru a face cel mai savuros cozonac de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Maeștrii în arta culinară spun că pe pachetul de făină se află un cod care este ideal pentru ceea ce vrei să prepari, respectiv:

  • Făină 10 1050, integrală și cea mai dură dintre toate,
  • Făină 650, potrivită pentru pâinea de casă,
  • Făină 550, potrivită pentru biscuiți și foietaj,
  • Făină 450 utilă pentru patiserie,
  • Făină 000, cea mai fină dintre toate și numai bună pentru cozonaci și creme de prăjituri.
ADVERTISEMENT

Așadar, dacă pe masa de Crăciun și de Anul Nou vrei să ai cozonaci pufoși și delicioși, nu ezita să alegi făina cu codul 000. Vei surprinde pe toată lumea cu rezultatul final.

Rețetă cozonac de Crăciun

Odată ce ai cumpărat cea mai bună făină pentru cozonacul de Crăciun, nu mai rămâne decât să te apuci de gătit. Pentru următoarea rețetă, ce aparține faimosului bucătar Jamila, aveți nevoie de:

ADVERTISEMENT
  • 500g lapte cald,
  • 1kg făină,
  • 2 cuburi drojdie,
  • 1 esență de vanilie,
  • coaja unei lămâi,
  • 200 g zahăr,
  • 100 ml unt topit,
  • 100 ml ulei,
  • 5 gălbenușuri,
  • 200 g rahat,
  • 200 g nucă pisată,
  • 150 g stafide,
  • 3 linguri de zahăr pudră,
  • 2 linguri cacao.

Foarte important la această rețetă este să frământați bine aluatul, peste care se toarnă ulei și lapte cald. Frământarea trebuie să fie una lentă și ar trebui să dureze cam 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Sunt gospodine care preferă să frământe aluatul manual sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Iată mai jos un video cu toate instrucțiunile.

Cei dragi vor fi surprinși de cât de gustos va ieși cozonacul. Poftă bună!

ADVERTISEMENT