Sărbătorile de iarnă, în special Crăciunul, bate la uși, iar gospodinele vor să pregătească cele mai gustoase bucate tradiționale. Pentru cozonac, ele trebuie să aibă cele mai potrivite ingrediente, inclusiv cel mai bun pachet de făină.
Atunci când merg la cumpărături, multe gospodine tind să aleagă, adesea, un pachet de făină în funcție de preț sau marcă, însă, nu acestea sunt un indiciu esențial pentru a face cel mai savuros cozonac de Crăciun.
Maeștrii în arta culinară spun că pe pachetul de făină se află un cod care este ideal pentru ceea ce vrei să prepari, respectiv:
Așadar, dacă pe masa de Crăciun și de Anul Nou vrei să ai cozonaci pufoși și delicioși, nu ezita să alegi făina cu codul 000. Vei surprinde pe toată lumea cu rezultatul final.
Odată ce ai cumpărat cea mai bună făină pentru cozonacul de Crăciun, nu mai rămâne decât să te apuci de gătit. Pentru următoarea rețetă, ce aparține faimosului bucătar Jamila, aveți nevoie de:
Foarte important la această rețetă este să frământați bine aluatul, peste care se toarnă ulei și lapte cald. Frământarea trebuie să fie una lentă și ar trebui să dureze cam 30 de minute.
Sunt gospodine care preferă să frământe aluatul manual sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Iată mai jos un video cu toate instrucțiunile.
Cei dragi vor fi surprinși de cât de gustos va ieși cozonacul. Poftă bună!