Life

Cea mai mare familie din lume locuiește într-o singură casă. Cum arată clădirea care adăpostește 199 de oameni

Cea mai mare familie din lume, formată din 199 de membri și care locuiește într-o singură casă. Povestea este una impresionantă.
16.11.2023 | 08:18
Cea mai mare familie din lume locuieste intro singura casa Cum arata cladirea care adaposteste 199 de oameni
Cum a ajuns această familie atât de numeroasă. Unde o găsim. Sursa foto: BBC
ADVERTISEMENT

Într-un sat din India, Baktawng, locuiesc în aceeași casă 199 de membri. Ei alcătuiesc cea mai mare familie din lume. Mulți sunt uimiți de povestea lor de viață. Cel care a pus bazele comunității impresionante a avut zeci de soții, mai exact 38.

Cea mai mare familie din lume este formată din 199 de membri

Familia lui Pu Ziona sau cea mai mare familie din lume, așa cum mai este cunoscută, trăiește într-o clădire uriașă din statul Mizoram, situat în nord-estul Indiei. Locuința a fost ridicată de Pu Ziona, iar membrii împart totul sub același acoperiș: mâncare, sarcini, finanțe sau propriile tradiții.

ADVERTISEMENT

Pu Ziona astăzi nu mai supraviețuiește. În 2021 a murit, la vârsta de 76 de ani, din cauza unor complicații date de hipertensiune și diabet. Multă lume s-a întrebat de ce și-a întemeiat o familie așa numeroasă. Scopul lui a fost să-și creeze o sectă, care să trăiască diferit față de restul omenirii.

Pu Ziona pare că a reușit să-și ducă la bun sfârșit scopul, căci în urma lui au rămas 199 de membri. Aceștia stau într-un complex pe dealurile din Baktawng. De altfel, unii dintre fiii lui îi urmează exemplul, fiind căsătorit cu mai multe femei.

ADVERTISEMENT
familie
Clădirea familiei lui Pu Ziona. Sursa foto: BBC

Câtă hrană consumă întreaga familie

Întreaga familie se adună zilnic în sala largă a casei și mănâncă. Dacă nu ai ști povestea lor, ai avea impresia că sunt persoane venite să se hrănească la o cantină aglomerată. Nu este ușor să se pregătească o masă pentru toți. Se utilizează 80 de kilograme de orez, pe lângă alte ingrediente, amestecate în cazane uriașe.

”Cu toții ne confruntăm cu dificultăți și greutăți, dar familia noastră are avantaje, pentru că suntem mulți și ne sprijinim unul pe celălalt”, spune una dintre nurorile lui Pu Ziona și care alături de ceilalți membri se ocupă și de gospodăria alcătuită din 100 porci, terenuri agricole, patru ateliere de tâmplărie și o ferărie.

ADVERTISEMENT

Chhuan Thar Kohhran (Biserica Noii Generații) se numește secta lui Pu Ziona. Sătenii din Baktawng l-au privit precum un profet și nu au avut nimic împotrivă de a-și da fiicele pe mâinile sale, pentru a-i fi soții. Erau bucuroși că un asemenea om va fi rudă cu ei.

Poligamia, o normalitate în familia lui Pu Ziona

Pu Ziona a făcut și ca poligamia să pară o normalitate, familia lui neîmpotrivindu-se când mai venea acasă cu câte o soție. Nunparliana, fiul cel mare al bărbatului, este căsătorit în momentul de față cu două femei și spune că nu i-ar plăcea să fie ultimul membru cu mai multe soții.

ADVERTISEMENT

Nunparliana speră că toată familia sa va avea parte de armonie, deși observă că unul dintre frați nu vrea să respecte ”tradiția” poligamiei. ”Nu sunt tatăl meu! El a fost ales de Dumnezeu, dar noi suntem oameni normali și nu putem avea mai multe soții”, a declarat pentru Strait Times unul dintre fiii lui Ziona.

De altfel, o parte din copiii numeroasei familii învață de acasă. Între timp, în sat se va construi o altă casă pentru familie, deoarece apar tot mai mulți membri. Credința lor este că într-o zi vor intra într-o epocă apocaliptică și că vor fi ocoliți de furia divinității, primind privilegii.

ADVERTISEMENT
Tags: