Life

Cea mai mare greșeală pe care o poți face când gătești. Te expui la un mare pericol fără să îți dai seama

Tu știi care e cea mai mare greșeală pe care o poți face când gătești? Te expui la un mare pericol fără să îți dai seama.
31.01.2024 | 10:25
Cea mai mare greseala pe care o poti face cand gatesti Te expui la un mare pericol fara sa iti dai seama
Cea mai mare greșeală pe care o poți face când gătești. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată care e cea mai mare greșeală pe care o poți face când gătești? Te poți expune în fața unui mare pericol atunci când prepari mesele tale favorite, fără ca măcar să îți dai seama.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face când gătești

Nu puțini sunt cei care adoră să găsească. În momentul în care ne aflăm în bucătărie, creativitatea noastră poate atinge cote maxime. Iar având în vedere multitudinea de rețete de pe internet, avem de unde să ne inspirăm.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate însă, e bine să știi care e cea mai mare greșeală pe care o poți face când gătești. Sigur că îți dorești un preparat delicios și să îți satisfaci poftele. Ai grijă însă să nu te expui singur în fața unui pericol.

Un medic vine cu recomandări importante. Totodată, el a vorbit și despre o mare greșeală pe care o poți face când gătești. În timp, aceasta poate duce la afecțiuni grave, așa că e bine să o evităm.

ADVERTISEMENT

Gătești în ulei sau la temperaturi ridicate? Mai bine te gândești de două ori înainte să faci acest lucru. Potrivit medicului, gătirea la temperaturi înalte, încălzirea rapidă, dar și utilizarea ustensilelor de gătit antiaderente pot fi periculoase.

Mai exact, aceste practici, de altfel des întâlnite în bucătărie, contribuie în timp la formarea unor substanțe toxice. Iar ele pot crește riscul de afecțiuni precum obezitate, dar și cancer.

ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să încălzești alimentele la temperaturi ridicate

Avertismentul vine de la medicul Mike Hansen. El susține că încălzirea alimentelor la temperaturi mari poate duce la glicare. Ce este glicarea? Ea apare atunci când căldura face ca glucoza și fructoza să se lege de proteine, creând produse finale de glicare avansată (AGEs).

Iar fructoza este considerată mai nocivă decât glucoza în acest proces, avertizează specialistul. De ce este încălzirea alimentelor la temperaturi ridicate cea mai mare greșeală pe care o poți face când gătești?

ADVERTISEMENT

Medicul spune că acest lucru poate duce și la formare de grăsimi trans. Iar asta se întâmplă în momentul în care uleiurile nesaturate sunt încălzite la punctul de fum.

„Așadar, asigurați-vă că, atunci când gătiți cu ulei, nu depășiți punctul de fum”, a avertizat dr. Hansen, potrivit Express. Totodată, el a venit și cu o recomandare legată de utilizarea ustensilelor în bucătărie.

„Este indicat să fim conștienți de pericolele potențiale ale ustensilelor de gătit antiaderente și să știm că există alternative, precum fonta, oțelul inoxidabil și ceramica”, a mai completat acesta.

ADVERTISEMENT