Life

Ingredientul care face magie în rețete. Schimbă textura preparatelor și are o aromă puternică

Acest ingredient face magie în rețete. E natural și totodată are o aromă puternică. Poate schimba instant textura preparatelor tale.
24.01.2024 | 10:57
Ingredientul care face magie in retete Schimba textura preparatelor si are o aroma puternica
Ingredientul care face magie în rețete. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ești în căutarea unui ingredient care face magie în rețete, atunci l-ai găsit. Este natural și de asemenea, poate schimba textura preparatelor tale în doar câteva secunde.

Ingredientul care face magie în rețete

Fiecare persoană în parte are rețetele sale favorite. Te-ai gândit vreodată că adăugând un ingredient banal s-ar putea să ai parte de o surpriză? Nu doar că vei obține un preparat mai aromat, dar și cu o textură mai cremoasă ori pufoasă.

ADVERTISEMENT

Acest ingredient despre care se spune că face magie în rețete îl găsești oriunde. Este supranumit elixirul naturii și nu e de mirare. Puține persoane știu însă în câte moduri pot să îl folosească.

Mierea este ingredientul care face magie în rețete. Pentru că este dulce însă, puțini s-ar fi gândit să îl adauge în preparatele lor, de teamă că gustul va fi modificat total. Adevărul este însă altul.

ADVERTISEMENT

Poate nici tu nu știai, dar mierea este utilizată în numeroase rețete. Iar în restaurante, marii bucătari contează pe ea. Astfel, e posibil să fi mâncat anumite preparate care să o conțină, fără să îți dai seama.

Cum folosești corect mierea

Mierea are o textură catifelată și este un ingredient cheie pentru anumite sosuri, ori deserturi rafinate. De asemenea, ea are proprietăți antioxidante și antibacteriene. Astfel, te poate ajuta în mai multe moduri.

ADVERTISEMENT

Cum poți să o folosești eficient în rețete? În primul rând înlocuiește zahărul cu miere. Poți face acest lucru când prepari clătitele, sau când faci turtă dulce, cozonac, ori baclavale sau înghețată.

De asemenea, mierea mai poate fi adăugată și în salate. Nu trebuie decât să o combini cu ulei de măsline, iaurt, oțet, sau muștar. Vei obține un dressing cu adevărat cremos și cu un gust incomparabil.

ADVERTISEMENT

Acest ingredient magic și natural poate fi adăugat în ceai, sau în cafeaua de dimineață. Totodată, mai poți să folosești mierea și în diferite smoothieuri, în limonadă și nu numai.

Poți să marinezi carnea și în miere. Amestecă oțet cu sos de soia, ghimbir, dar și usturoi, muștar și miere și vei obține marinada perfectă. La final, te bucuri de un preparat cu o textură și o aromă deosebită.

ADVERTISEMENT