Life

Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le fierbi niciodată. E cea mai mare greșeală pe care o poți face în bucătărie

Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le fierbi niciodată. Este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate comite cineva când gătește.
14.10.2022 | 13:31
Care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le fierbi niciodata E cea mai mare greseala pe care o poti face in bucatarie
Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le fierbi niciodată. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Există o serie de alimente care nu ar trebui niciodată fierte. Tu știai despre ele? Iată care sunt pentru a evita să faci această greșeală!

Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le fierbi niciodată

Există unele alimente pe care nu ar trebui să le fierbem niciodată dacă vrem să ne bucurăm de toți nutrienții lor.

ADVERTISEMENT

În această categorie intră varza, spanacul, mazărea, fasolea și broccoli.

Recomandarea pentru ele este să le gătim la aburi sau cu cât mai puțină apă și în niciun caz într-o baie dintr-o oală plină cu apă clocotită. Sau, putem să le lăsam acolo pentru o perioadă extrem de scurtă, cum poate fi în cazul broccoli, ce poate fi blanșat.

Dacă ești obișnuit să lași aceste legume să fiarbă minute în șir, ar fi o idee bună să schimbi abordarea pentru a beneficia de toate substanțele nutritive pe care le dețin.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat foarte important este să nu pui legumele la fiert în apă deja clocotită, mai bine pui apă rece și aștepți să fiarbă împreună, pentru că coaja unor legume poate să fie deteriorată rapid și ele să se destrame.

Ce alimente nu trebuie reîncălzite niciodată

Un alt lucru foarte important pe care trebuie să îl știm este că sunt anumite alimente pe care nu le putem reîncălzi niciodată, pentru că sunt foarte nocive pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Aceste alimente ne pot deranja stomacul și putem inclusiv să facem toxiinfecții alimentare dacă le reîncălzim.

Unul dintre alimentele care nu trebuie reîncălzite este orezul. Dacă vrei să mănânci pilaful de orez care ți-a mai rămas ar trebui să îl consumi rece.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nici spanacul nu ar trebui consumat după ce a fost reîncălzit, pentru că poate deveni cancerigen dacă este reîncălzit și tratat termic la temperaturi mari.

Ouăle fierte reîncălzite pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate, la fel ca și cele prăjite.

Nici țelina și sfecla nu ar trebui reîncălzite pentru că pot forma compuși toxici atunci când sunt supuse factorului termic mai de mai multe ori – cum se întâmplă la reîncălzire.

ADVERTISEMENT