News

Cea mai mică țară din lume se află în Europa. Are un singur locuitor permanent și monedă proprie

Cea mai mică țară din lume se află în Europa. Are un singur locuitor permanent, monedă proprie, imn național și constituție.
28.11.2023 | 00:37
Cea mai mica tara din lume se afla in Europa Are un singur locuitor permanent si moneda proprie
Cea mai mică țară din lume se află în Europa. Foto: sealandgov
ADVERTISEMENT

Cea mai mică țară din lume se află în Europa și are un singur locuitor permanent. Este vorba despre Sealand sau Principatul Sealand, monarhia care și-a declarat independența față de Marea Britanie în 1967.

Cea mai mică țară din lume este chiar în Europa

Statul se află pe cealaltă parte a Mării Nordului, are monedă proprie, imn național, constituție și timbre poștale. Cu toate acestea, țara nu este recunoscută oficial de niciun stat membru ONU, având mărimea a două terenuri de tenis.

ADVERTISEMENT

Lucrul și mai straniu este că țara are un singur locuitor permanent. La ora actuală, șeful statului, prințul Michael și familia sa, locuiesc în Anglia, potrivit CBS News. El este fiul lui Paddy Roy Bates, cel care a întemeiat statul.

Sealand se găsește pe un fost fort britanic din Marea Nordului, la aproximativ 10 kilometri față de coasta Suffolk. Inițial, a fost ridicat de cetățenii din Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Cine este singurul locuitor permanent din Sealand

De altfel, în perioada respectivă peste 100 de membri ai Marinei Regale s-au aflat în aceste turnuri pentru o lungă perioadă de timp. Acum, Michael Barrington este singurul locuitor de pe această insulă. El are mai multe sarcini.

Este cel care se ocupă cu întreținerea clădirilor micului stat, este paznic, elecrician și constructor. Însă, nu a fost tot timpul așa. De când și-a declarat independența față de Marea Britanie, din 1967, în Sealand trăiau mai mulți membri ai familiei Bates și apropiați ai acestora.

ADVERTISEMENT

Conform CBS, nu ar fi locuit niciodată mai mult de zece persoane în același timp pe insulă. În prezent, Michael Bates sau prințul Michael, fiul lui Paddy Roy Bates, se află în casa familiei, în Essex, Anglia. Aici locuiește cu soția și cei trei copii.

Tatăl său a murit în 2012, la vârsta de 91 de ani. Familia Bates visa să formeze în Sealand un paradis fiscal, o insulă de lux. Însă, planul nu a funcționat, deși prințul Michael a vrut să atragă investitori aici.

ADVERTISEMENT

Deși a acumulat datorii în încercarea de a transforma micul stat Sealand într-un paradis fiscal, familia regală Bates susține că încă nu a renunțat la idee, sperând că „epoca de aur este aproape”.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: