News

Cum puteţi afla dacă aveţi rude ucise în cel de-al Doilea Război Mondial. Listele cu soldați români răpuși pe front

Arbore genealogic la un simplu click distanță. Aflați dacă aveți rude ucise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Liste complete cu românii răpuși atunci
12.03.2023 | 10:00
Cum puteti afla daca aveti rude ucise in cel deal Doilea Razboi Mondial Listele cu soldati romani rapusi pe front
Listele cu români uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Toți românii care își caută rudele ucise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial trebuie să știe că există o posibilitate să afle răspunsuri imediate. Tot ceea ce au de făcut este să verifice listele cu soldații răpuși în acele vremuri pe front.

Listele cu soldați români uciși în cel de-al Doilea Război Mondial

Vorbim despre cel mai mare și mai înfiorător conflict armat care a avut loc în întreaga istorie a omenirii. Din nefericire, aproape că nu a existat țară pe pământ care să nu fie forțată să se alinieze la una dintre cele două alianțe militare. De o parte au stat puterile Axei, conduse de Germania, Italia și Japonia. De partea cealaltă s-au aflat Aliații, în frunte cu Marea Britanie, Statele Unite, Uniunea Sovietică, Franța și China.

ADVERTISEMENT

Nu a ieșit deloc bine pentru România, o țară mică din sud estul Europei. Am pierdut peste 500.000 de militari și peste 300.000 de civili. Interesant este că în debutul conflictului militar, România a fost neutră. Un an de zile nu a intrat în jocurile celor două tabere

Mai trebuie spus că World population review a explicat că între septembrie 1939 și august/septembrie 1945, nu mai puțin de 3-3,7% din populația Pământului din acea vreme a dispărut pur și simplu. Vorbim despre oameni care și-au pierdut viața în timpul războiului.

ADVERTISEMENT

Uniunea Sovietică a avut cele mai multe victime, aceasta fiind contabilizată cu aproape 27 de milioane de oameni în minus. A fost urmată de China cu 15 până la 20 milioane de victime.

De remarcat că mult timp arhivele cu românii uciși în timpul războiului nu au fost disponibile publicului larg. Cu toate acestea, acum, pe site-ul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor există mai multe liste unde se pot găsi românii uciși pe front.

ADVERTISEMENT

Tot ceea ce aveți de făcut este să accesați siteul. Dacă aveți idee pe unde a luptat ruda dumneavoastră este foarte simplu, listele fiind alcătuite în funcție de acest aspect. În caz contrar, trebuie să le luați pe fiecare în parte și să căutați numele bunicului sau străbunicului căzut în luptă.

Tags: