Life

Cea mai periculoasă băutură din comerț. E delicioasă, dar conține mai multă cafeină decât șase doze de Cola

Cea mai periculoasă băutură din comerț e la mare căutare. Gustul ei delicios atrage multe persoane, deși ea conține mai multă cafeină decât șase doze de Cola.
10.07.2023 | 11:52
Cea mai periculoasa bautura din comert E delicioasa dar contine mai multa cafeina decat sase doze de Cola
Cea mai periculoasă băutură din comerț. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cea mai periculoasă băutură din comerț ascunde un gust delicios. De asemenea, ambalajul colorat poate fi și el destul de tentant. În realitate însă, cei care o consumă ar putea avea mai probleme de sănătate, avertizează medicii.

Cea mai periculoasă băutură din comerț.

În perioada verii, băuturile reci sunt la mare căutare. De asemenea, cu cât sunt mai dulci, cu atât sunt mai bune. Câte persoane aleg însă să citească și lista ingredientelor? Cea mai periculoasă băutură din lume e dificil de recunoscut.

ADVERTISEMENT

Este bine cunoscut faptul că în perioada verii, ori a caniculei, este bine să evităm anumite băuturi. Dincolo de cafea, care deshidratează, energizantului poate fi și el extrem de periculos. Acesta conține cafeină, iar în unele cazuri, o cantitate mai mare decât se regăsește în cafea.

Tocmai din acest motiv, cea mai periculoasă băutură din lume este acum energizantului Prime. Se vinde și în România, pe anumite site-uri, dar mai ales în străinătate. Studiile au demonstrat că aceasta conține o cantitate de cafeină similară cu șase doze de Coca-Cola. 

ADVERTISEMENT

Un semnal de alarmă în acest sens a venit chiar din Statul Unite. Senatorul Charles Schumer a cerut US Food and Drug Administration să investigheze PRIME, o marcă de băuturi energizante care îi obsedează pe tinerii americani.

La ce pericol se expun copiii

„Cumpărătorii și părinții să fie atenți. Această băutură energizantă reprezintă o problemă serioasă de sănătate pentru copiii pe care îi vizează cu atâta febrilitate”, a declarat Schumer, un democrat din New York, potrivit The Mirror.

ADVERTISEMENT

Și nu doar în SUA, energizantul Prime generează îngrijorări. Cea mai periculoasă băutură din lume a fost interzisă în unele școli din Australia și din Marea Britanie. Medicii au transmis la rândul lor un avertisment sumbru.

Pediatrii spun că această băutură are numeroase efecte adverse. Aceasta poate duce la stări de anxietate, dar și probleme digestive. De asemenea, consumată în timp și în cantități mari, băutura energizantă poate cauza și probleme la nivelul inimii.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, reprezentanții companiei spun că eticheta este destul de clară.  Produsul nu este recomandat copiilor sub 18 ani. Totuși, puțini sunt cei care țin cont de așa ceva. De asemenea, nu mulți sunt cei care citesc eticheta pentru a afla cantitatea de cafeină prezentă într-un singur produs.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
„Babs” se descurcă și fără Dorian Popa. Bruneta își promovează hainele în capitala...
„Babs” se descurcă și fără Dorian Popa. Bruneta își promovează hainele în capitala luxului
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în...
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în sfârșit, pe sticlă
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că...
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că era drogat şi gelos
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”